Nissan Almera: Schokbrekers vervangen Nissan Almera N16 2.2 DI

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DI

Hallo allemaal,

Ik heb het idee dat onze achterschokbrekers op zijn. Regelmatig klappen de schokbrekers tegen het eind aan. Zowel in de stad bij drempels met 1 of 2 personen als op de snelweg bij 4 personen.

Nu zijn de schokbrekers niet erg duur dus die kosten vallen wel mee. Om kosten te besparen wil ik ze zelf monteren. Is dat te doen zonder brug? Ik heb wel een garage krik.

De auto is nu bijna 8 jaar oud en er staat 210 dkm op de teller. Komt het vaker voor dat de schokbrekers dan minder zijn bij de Almera?

Vincent

AlmeraN162.2DI

Geplaatst door AlmeraN162.2DI (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja hoor dat is wel te doen. Wiel eraf, twee moeren van het bovenste punt loshalen en de grote bout onderin. Blijft denk ik alleen de vraag: Hoe haal ik veilig de veer eraf. Als je daar geen goede klem voor hebt, BLIJF ER DAN AF.

Of het normaal is dat ze bij 210000 versleten zijn? Ik kijk er echt niet van op. En misschien een tip om hulpveren te monteren????

Vergeet overigens de stofhoezen niet te vervangen. (Niet nodig bij hulpveren) Deze zijn zo ondertussen ook wel vergaan. En zand en troep bij je nieuwe schokbrekerstan dat is ook niet alles.

Ton

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is geen schande als daar eens een paar nieuwe onder gezet worden. De meeste mensen merken niet eens dat de schokbrekers versleten zijn TOTDAT er nieuwe onder gezet zijn..............En het heeft niets met het merk v/d auto te maken. Wat dat betreft zou het niet verkeerd zijn dat dit ook een strenger apk-punt zou worden. Nu is het zo: zo mogen lekken en zolang het er op lijkt dat ze ook nog iets werken, is het goed.

Gr.

AlmeraN162.2DI (0), 15 jaar geleden

Ik heb zelf geen klem voor veren. Zijn deze te koop voor een normale prijs of kan ik dan beter de schokbrekers door de garage laten vervangen?

Vincent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.