Nissan Almera Tino: slaat af bij langere rit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo deskundigen.

Er is zojuist iemand bij me geweest met een probleem in z'n Almera Tino 1.8 benzine 2002.
De motor slaat soms af na een wat langere rit (ca 50/60 km snelweg en in een week tijd 3 keer gebeurd) en slaat dan pas weer aan na een "afkoelingsperiode" van ca 15 minuten, waarbij de ene keer het mm lampje blijft branden en de andere keer niet. Nu heb ik niet eerder dan zaterdag tijd om hier naar te kijken, maar wellicht is er iemand die mij gelijk op het goede spoor kan zetten?

Alvast bedankt.

Groet Michel

Michel7746

Geplaatst door Michel7746 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat de krukas en nokkenassensor eens nader bekeken moeten worden. Nog beter vervang het gewoon als set. Was toen een groot probleem.

Michel7746 (0), 13 jaar geleden

Ik heb gisteren toch even tijd gehad om hem met een universeel uit te lezen maar er zitten - nauurlijk - geen foutcodes in. Kan de dealer dieper in het systeem komen?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Defecte krukaspositie sensor geeft heel vaak geen foutmelding bij bijna alle merken
Of wachten met uitlezen tot het lampje gaat branden/recent heeft gebrandt. De foutcode moet dan nog minstens 40 ritten bewaard worden..

Michel7746 (0), 13 jaar geleden

heb een tijdje terug kruk- en nokkenassensor vervangen en het probleem heeft zich niet meer openbaard. Bedankt voor het meedenken.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Tja het is een bekend Nissan Almera/Tino/Primera verhaal als er een 1.5 of 1.8 motor inzit. HELAAS

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.