Nissan MICRA 1.2 U9: slecht lopen stotteren na koude start / lopen op choke

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1240

na het starten koude start duurt he een aantal second voordat de auto oppakt
tijdens de eerste km koude motoren lopen op de choke stottert de auto nogal en houd hij in .
wanneer het temp lampje uitgaat dus wanneer de motor warm genoeg is is het stotteren zo goed als weg en rijd hij een stuk beter .
Laatst al start problemen gehad geen vonk op ontsteking bleek water in zekeringen kast onder de koplamp maar is opgelost.
dit kan volgens mij niet de oorzaak zijn van het stotteren want stottert alleen met koude start koude motor !.

rodi08

Geplaatst door rodi08 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Een choke zoals vroeger bij een carburateur zit er niet meer op.
De warmdraaiverrijking wordt geregeld door de motorcomputer a.d.h.v. het signaal van de koelvloeistof temperatuur sensor.

Maar zoals ik het lees stottert de motor ook nog als deze warm is. Je zegt zelf dat het stotteren dan zio goed als weg is.
Dat is dus niet helemaal weg. Dat kan ook b.v. een ontstekingsprobleem zijn.

Meten is weten hier.

kaleido 1 (1325) PRO, 5 jaar geleden

Hoe is het probleem met het water in de zekeringkast opgelost , als het opgelost is met droog maken en verder niets vervangen , kan het vocht wel schade hebben aangericht en komt dit nu te voorschijn bv.

rodi08 (0), 5 jaar geleden

De zekeringen kast is i.d.d. Allen droog gemaakt
Na enig zoekwerk en informeren bij mede knutselaars op aanraden van iemand de oude koelwater temperatuur sensor terug gezet en probleem is weg zoals het er nu uit ziet
Echter bied het volgende probleem zich weer aan
Heb voor de grote problemen die ik nu heb gehad al eens een foutmelding p1143 gehad die wijst naar de lambdasonde bank 1
Heb deze destijds vervangen voor een nieuwe
Nu naar alle ellende die ik had loopt de auto weer zonder te stotteren maar komt nu met foutmelding P0031 wat wijst naar h2o sensor / Lambda bank 1.
Wanner ik deze reset en ga rijden blijft deze weg maar wanneer ik de auto uit zet en later weer start komt ie gelijk weer terug ??
Ik kan het niet meer volgen iemand toevallig een oplossing voor het nieuweprobleem ook wellicht weer een slechte nieuwe lambda ?

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

P0031 is een fout op de verwarming van de lambdasonde. Dat kan de sensor zijn (verwarming defect), of de bedrading of een zekering of relais waardoor de verwarming geen 12 volt voeding krijgt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.