Nissan Sunny: startblokering overstuur door sluiting

Bouwjaar: 1992

Hallo, bij het inbouwen van een radio (de vorige is jawel! gejat) is er door een draad afkomstig van de startblokering (die tevens de voeding voor de radio moest zijn) sluiting gemaakt naar massa. gevolg uiteraard de zekering eruit, maar ook wat andere spanmnnende zaken: vanaf dat moment gingen bij het uitdraaien van het contact de deuren automatisch op slot (stapt best lullig uit....:-)en de startblokering werd direct geactiveerd (wat voorheen niet zo was).
bovendien hield de binne verlichting er mee op, alsmede de cijfer aanduiding in het dashboard klokje.(de achtergrondverlichting deed het nog wel)
Als je nu de deuren sluit doet het klokje het wel, maar zodra je een portier opent, vallen de cijfers uit de display weg.
na de elec. deur vergrende l eruit gehaald te hebben is het probleem enigzins leefbaar maar wel zeer lastig. is er wellicht iets met de boordcomputer en aan de hand? of ligt dit alleen aan de start blokering?

ruudfokkinga

Geplaatst door ruudfokkinga (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

er is waarschijnlijk nog een zekekring kapot

MBJ (0) PRO, 19 jaar geleden

zekering defekt in kastje onder het stuur.

ruudfokkinga (0), 19 jaar geleden

Helaas, ondanks alle goede bedoelingen en steun, het ligt mijn inziens niet in het zekeringkastje onder het stuur.
Ik heb daar alle zekeringen al van bekeken toen ink de zekering verving die door de sluiting was gesprongen.
Het blijft voor mij een raadsel hoe het mogelijk is dat de scakelaars in de portieren de klok op[ het dashboard kunne resetten. Mischien nog iemande anders met een ingeving???
alvast dank,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.