Nissan Sunny: rempendaal zakt weg

Bouwjaar: 1993

weten jullie hoe het kan dat de rempendaal weg zakt
de auto is voor de keuring geweest en dat was de reden dat hij afgekeurd werd.
rempedaal zakt weg als de moter draaid al een andere rembekrachter geplaatst al drie keer probleem blijft alles goed onlucht
rembekrachter werktgoed!!!
verder geen lekkage van remolie

WIE KAN MIJ HELPEN??????
groetjes wijnand

wijnand12003

Geplaatst door wijnand12003 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Rempomp inwendig lek. De remolie loopt dan terug in het potje en het pedaal zakt weg. Inderdaad is dan geen uitwendige lekkage zichtbaar.

wijnand12003 (0), 19 jaar geleden

sorry de vraag is een beetje verkeert uitgelegt de rempomp hebben we al 3 keer vervangen i.p.v. rembekrachter (van sloop maar van werkende auto)maar waar u aan dacht hadden wij ook al maar 3 keer de zelfde lek???
maar vriedelijk bedankt dhr Averdonk.
groetjes wijnand

406 (0) PRO, 19 jaar geleden

toch wel de juiste remvloeistof gebruikt, is bij de meeste japanners anders dan bij europese auto's

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

is het een benzine of diesel?

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat doet het rempedaal als de motor niet draait?? Dus zonder vacuum?? Zakt hij dan ook??

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

Remblokken misschien vernieuwd? Hebben dat wel eens met een Bluebird gehad, dat de schijven zo versleten waren dat de blokken er een heel eind in weggedrukt werden.Nieuwe schijven of afdraaien is dan de oplossing.

wijnand12003 (0), 19 jaar geleden

Beste Rene als de motor uit is dan is de pendaaldruk hard dus het is net als je de motor aan hebt en de vacuum van de rembekrachter er af haald geen spons!

Beste Siem heb geen blokken vervangen maar voor dat wij hem keurden was dit ook al aanwezig dus mischien slijttage?
groetjes wijnand

tinus11482 (0) PRO, 19 jaar geleden

pedaal mag voor apk toch wegzakken?

zolang die maar niet tegen het schutbord komt

wijnand12003 (0), 19 jaar geleden

ja dat dacht ik ook maar hij moet 10 sec. hoog staan en dan mag hij zakken maar niet tot schutbort
groetjes wijnand

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Dus als je het vacuum hebt weggepompt (getrapt) dan is tie hard?? Wat doet je rempedaal als je het vacuum hebt weggetrapt en je start terwijl je je voet op het pedaal houdt?? Als de rembekrachtiger goed is dan zakt je pedaal door richting schutbord. Zo niet dan is je bekrachtiger kapot.

wijnand12003 (0), 19 jaar geleden

Rene de rempendaal zakt weg als de motor aan slaat , dus het is de rembekrachtiging niet!
maar wij hebben de uitgangen van de rempomp geblokkeerd(afgesloten)en dan zak je er weer door heen dus dan moethet de rempomp zijn ?
groetjes wijnand

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan is het inderdaad de rempomp. Het kan niet anders. Of er zit een luchtbel in het ding zelf. Je hebt al een pomp vervangen, maar als je daarna het remsysteem gaat ontluchten bestaat de kans dat je inwendig toch een lekkage krijgt omdat je bij het ontluchten van het sysyeem de pomp in zijn geheel intrapt. Dat wil zeggen verder dan normaal gebruikelijk is. Zit er corrosie in de pomp zelf dan gaat de inwendige pakking welke op de pompas zit daarlangs en dan beschadigd deze, met als gevolg een lekkage.
Pomp openmaken- opervlak inwendig schoonmaken- met een polijstpapiertje opzuiveren en niewe pakkingen om de pompas ( is meestal verkrijgbaar als een reviesie setje en redelijk goedkoop) en daarna de zaak weer monteren en het systeem goed ontluchten.
succes

wijnand12003 (0), 19 jaar geleden

jongens wij hebben de probleem de rempomp is lek de 7 de pomp er op gezet en hij is goed dus dhr Averdonk u had in het begin al de corecte antwoord en de anderen natuurlijk ook bedankt,
groetjes wijnand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.