Nissan Primera: Startmotor/ Accuspanning te laag??

Bouwjaar: 2000

Geachte forumleden,

Ik heb met mijn Nissan Primera van 2000 het volgende probleem:

Elke keer als ik wil starten lijkt het net of de accuspanning te laag is. Ik denk dit omdat de startmotor soms moeizaam de motor door de compressie heen weet te drukken. Wel slaat hij direkt aan.

Ik heb dit voorgelegd aan mijn Nissan dealer, en die zegt dat dit een kwaal is van Nissan. Dit model Primera en ook de Almera's van dit bouwjaar zouden deze problemen hebben. Ze hebben de accu, startmotor en dynamo getest en kunnen naar hun zeggen niets abnormaals vinden. Ik moet er maar leven volgens hun, want zij kunnen er niets aan doen.

Ik geloof dit verhaal niet zo. Wat denken jullie hierover??

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Heb je al eens geprobeerd met een gloed nieuwe accu start hij dan beter?

Ook kun je de laadspanning meten met draaiende motor moet ongeveer 14Volt bedragen.

Verder de massa punten van de accu, motorblok, chassis, dynamo controleren.

groet Reinder

16 (0), 18 jaar geleden

een zwaarderre accu kan dit probleem verhelpen. het komt meestal maar naar boven na enkelle jaren als de accu al iets verzwakt is.

Shadowranger (0), 18 jaar geleden

Ok, ik zal eens eea nalopen. Als ik visueel de accu bekijk, lijkt me deze al aardig op leeftijd, dan wel evenoud als de auto (+/- 6 jaar). Ook de vuldoppen aan de bovenzijde zijn beschadigd.

Hoe lang gaat een accu gemiddeld mee?

Shadowranger (0), 18 jaar geleden

Ben gisteren weer eens bij de Nissan dealer geweest. Ik heb aangegeven dat ik nog wel eens startproblemen heb, zeker met de kou van afgelopen nacht, en dat ik de accu vervangen wil hebben (garantie).

Nu heb ik de auto weer opgehaald en kreeg te horen dat de monteurs diverse malen de accu en startmotor getest hebben en geen abnormale afwijkingen hebben kunnen constateren. Met gevolg dat de oude accu er nog inzit! Aangezien het winterseizoen nog moet beginnen, zit ik niet erop te wachten om elke keer als ik problemen heb om de dealer te bellen om mij te helpen, hoe goed bedoeld dat dan ook is.

Hebben jullie nog suggesties hoe ik dit kan aanpakken?

Shadowranger (0), 18 jaar geleden

Even een update: Ik heb inmiddels, via de verkoper die mij de auto heeft verkocht, de accu laten vervangen door een zwaarder type (70 Ah). Hierdoor lijken de problemen verholpen!

Met dank aan de verkoper!

VeeDub (0) PRO, 18 jaar geleden

Ook ik heb hetzelfde probleem... maar bij plaatsen van een zwaardere batterij bleek het nog steeds hetzelfde te zijn. Ook mijn garagist kan nix abnormaal vinden aan eender welk systeem, doch bij het starten valt de spanning terug naar amper 8 Volt, wat soms, zoals blijkt, niet genoeg is om de motor draaiende te houden...

Shadowranger (0), 18 jaar geleden

Volgens mijn dealer kan "het probleem" ook veroorzaakt worden door slecht contact waardoor een te grote overgangsweerstand wordt gecreëerd. Alle relevante contacten schoonmaken en zorgen voor goede verbinding kan wel eens helpen. Vooralsnog heb ik geen startproblemen meer.

Bedank voor de reaktie(s)

Edit: Ik heb nog eens even gekeken op http://www.hbase.nl/
Daar kun je voor je auto op kenteken zoeken welke onderdelen je moet hebben voor reparatie en wat deze ongeveer kosten. Bij de accu's heb ik gekeken en blijkbaar schrijven ze minimaal 60Ah voor. Ik had er eentje van 45 Ah inzitten, een beetje te weinig lijkt me. Nu is deze vervangen door 70 Ah. :-)

Ook staan er twee typen startmotoren (0,7 kW en 1,2kW). Misschien is jouw startmotor toch te zwak?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.