Nissan Almera: Stekker linkerkoplamp niet los te krijgen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

We hebben net geprobeerd de linkerkoplamp (als je voor de auto staat) te vervangen. Het zou een eitje moeten zijn, maar met geen mogelijkheid krijgen we de stekker los. Aan de andere kant lukt het prima. Een beetje lichte druk en het ding is los. Maar aan de kapotte kant krijgen we er een klein beetje beweging is, maar echt niet los.
Een en ander wordt natuurlijk bemoeilijkt door de kleinere ruimte ivm koelvloeistof, maar toch heb ik het gevoel dat we gewoon iets niet goed doen.

We proberen de zijkant van de stekker, volgens het boekje, iets in te drukken, maar dat heeft geen effect. Is er een manier om goed te voelen waar je de druk moet uitoefenen? Of mag je gewoon hard trekken? We durven nu niet volle kracht te zetten uit angst dat we iets slopen.
Wat is het wondermiddel??

femkes

Geplaatst door femkes (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

limbra (605), 12 jaar geleden

Kun je bij de stekker die wel los gaat kijken hoe en waar de "klik sluiting" zit , zodat je weet aan welke zijde je de sluiting in moet drukken ?
Misschien moet je de stekker eerst iets vaster drukken en dan tegelijk de klik sluiting indrukken waarna je hem los kunt trekken.

De koplamp demonteren zodat je deze een stuk naar voren kunt halen en daardoor beter bij de stekker kan komen is misschien een optie.
Meestal zijn de kabels net lang genoeg om dit voor elkaar te krijgen .
Mocht dit lukken dan na montage ff de koplampen af laten stellen voor de zekerheid.

femkes (0), 12 jaar geleden

Het moest vandaag in orde zijn ivm een korte vakantie, dus even langs de kwik-fit. Blijkt het flesje koelvloeistof zonder gevolgen gewoon te verplaatsen te zijn. Dus een stuk meer ruimte en zo vervangen. Volgende keer lukt het binnen een minuut zelf.

limbra (605), 12 jaar geleden

perfect toch , fijne vakantie ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.