Nissan Primera: Storingscode P1564 ASCD-schakelaar+storingscode C1143 Stuurhoeks

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 HB

Al enige jaren heb ik een storing, die blijkbaar niet opgelost kan worden door onze Nissandealer Manenschijn in Daarle. Nissan Nederland erkent/herkent de storingen ook niet. Tijdens het rijden valt spontaan de ABS uit, waardoor ik de cruisecontrol niet meer kan gebruiken. In het dashboard begint het controlelampje 'Wielslip' te branden en ESP. Wanneer ik de motor afzet, is tijdelijk het probleem verdwenen. Zodra ik weer start en ga rijden, komt de storing na enkele kilometers, weer te voorschijn. Wie kan mij helpen, zodat ik dit exact op het bordje van de dealer kan leggen. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat ik als Nissan-rijder/particulier, probleemoplossend moet zijn. Groeten, Ton Hess.

weespermop

Geplaatst door weespermop (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Op je stuurhoeksensor heb ik misschien wel een antwoord. Deze geeft de verdraaiing van het stuurwiel aan. Nou is 2 omwentelingen linksom natuurlijk 720 graden en twee rechtsom -720 graden. (het + en - zou ook andersom kunnen wezen, maar het gaat om de graden). Vorige week had ik een Qashqai met dezelfde storing. Deze stuurwielsensor gaf 3000 graden verdraaiing aan. Zomaar opeens onder het rijden en de bocht instren. Zolang je rechtuit gaat of heel rustig stuurt was er niet aan de hand. Met wat ruiger sturen kwam de storing. Ik moet deze sensor nog vervangen ergens volgende week geloof ik dan hoor je de uitslag wel.

Om even wat simpeler te gaan!!!!!! Hebben ze ook de middenstand van de senor opnieuw ingeleerd???? Bij mij hielp dat in ieder geval niet.

Code P1564 moet ik even naar kijken. Hoor je nog


Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.