Nissan Primera: [P10 Primera] Airco gevuld en gecontroleerd maar wordt niet echt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Ik heb mijn airco laten nakijken en laten bijvullen maar nog steeds wordt deze niet echt koud. Bij een buitentemperatuur van 17 graden werd de lucht uit de roosters ongeveer 9 graden en bij een buitentemperatuur van 26 graden wordt deze niet kouder dan 13 graden. Alle drukken zijn oké en er is ook op lekkages gecontroleerd.

Is het normaal dat deze airco niet zo koud wordt of kan er eventueel iets anders aan de hand zijn. Temperatuursensor of iets dergelijks?

HarmvdO

Geplaatst door HarmvdO (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Heb je ook het droger filter laten vervangen.
Bijvullen kan niet.
Airco word leeggehaald en gevacumeerd en daarna gevuld.
En is de goede hoeveelheid gevuld en heb je een stek rapport gekregen waar deze info allemaal op staat.
Als het goed is heb je dit gekregen van de airco specialist.
Daar staat de temp van de uitstroom openingen op en de lektest en de hoeveelheid koudemiddel wat gevuld is.

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Mijn airco blaast ook niet lager dan 8 graden uit de roosters (climate control) als je de keuzeknop op de dashroosters draait. Nu staat Nissan niet echt vooraan wat airco's betreft. Als je een echte koelkast wil hebben kun je beter een Ford of Opel nemen.

Wat nog niet aangegeven wordt, dat het pollenfilter vol kan zitten. Deze zit achter het handschoenenkastje. Deze moet je demonteren, daarachter zit het blok waar het pollenfilter in zit.

Mocht dit geen oplossing geven, kun je altijd nog eens de druk van het systeem laten nakijken bij degene die het systeem heeft gevuld. Mocht dit veel lager zijn als wat voorgeschreven is, kan er een lek zijn. Opsporen hiervan kan een dure klus zijn.

hansfw (0) PRO, 14 jaar geleden

een pollenfilter in een p10 ? zit er standaard niet in

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee en die is er bij een P10 met airco ook niet zo in te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.