Nissan Micra: stotteren bij warm weer (NISSAN MICRA 1.3 16V. CG13DE)

Bouwjaar: 1993

Is er iemand die mij kan vertellen waarom iedere Nissan dealer beweert dat de luchthoeveelheidsmeter defect is, als de auto alleen stottert bij temperaturen boven de 25 graden..

Waarom rijdt de auto dan wel prima als het gewoon niet zulk warm weer is buiten?

Ik heb het inlaatspruitstuk al gecontroleerd op scheurtjes. Alle filters vervangen, brandstof gecontroleerd, contactjes en zekeringen gecontroleerd op corrossie enz, enz..

Maar ik kan géén aantoonbaar probleem vinden..

12345

Geplaatst door 12345 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

zal wel een ervaring uit het verleden zijn.
Het is wel zo dat bij een hogere temperatuur de deeltjes van de lucht verder uit elkaar zitten en er dus per liter minder zuurstof in de lucht zit. (bij een interkoeler koel je lucht af; hiermee krijg je dus meer zuurstof per liter lucht in de cilinder)
Alleen of dat merkbaar wordt bij 25 graden ??

Autocenter v.d.Wiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik sluit me aan bij het probleem want ik heb een Micra binnen gekregen van 95 en deze houd ook in ik ben dus ook in afwachting of iemand weet wat het probleem is.

Autocenter v.d.Wiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Vanmorgen auto gestard en loopt perfect en rijd nu weer zonder inhouden maar ik wil toch graag probleem opgelost zien wie weet raad.Kan moeilijk tegen de klant zeggen dat hij zijn auto alleen bij temp beneden de 25 graden kan gebruiken.
Zou het toch niet in de computer zitten?

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Tank eens superplus.Wil wel eens helpen.

Autocenter v.d.Wiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Leo hoe ver ben je met die Micra van jouw.Ik heb door gezocht en probleem zit toch in de luchtmassameter maar is te verhelpen.Adv dealer injectorhuis verv 800 euro ruil injector 400 maar ik heb een goedkopere oplossing je mag me bellen 040 2484048.Succes

16 (0), 18 jaar geleden

die luchtmassa meter kan je zelf herstellen als die stuk is heb dat zelf al met sucses uitgevoerd

gr mario

12345 (0), 18 jaar geleden

Via de dealer is al een imitatie te leveren vanaf 100 euro.
Bel gewoon maar even rond, want zelfs onder de dealers verschilt de prijs enorm. Heb ze varierend van 400, 200 en zelfs 99 aangeboden gekregen. (let op prijsindicaties waren voor imitatie !)

nick8076 (0) PRO, 18 jaar geleden

er is een kans dat je hem zelf ook kunt maken ,beste de complete unite eraf halen en aan zijkant het dicht gekitte zwarte kapje eraf halen,hierin zitten de verbindingen,die hebbe slecht contact en zo een te hoge weerstand,deze opnieuw doorlaten vloeien m.b.v solderen!meerdere keren met succes gedaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.