Nissan NISSAN MICRA 1.3 16V. CG13DE 1275CC 55KW 12-9: stotteren met warm weer

Bouwjaar: 1993

Is er iemand die mij kan vertellen waarom iedere Nissan dealer beweert dat een Micra die alleen stotterd als het warm weer is gelijk verwijst naar een defecte luchthoeveelheidsmeter.

Waarom rijdt de auto dan wel prima als het gewoon niet zulk warm weer is buiten?

Ik heb het inlaatspruitstuk al gecontroleerd op scheurtjes. Alle filters al vervangen, brandstof gecontroleerd, contactjes en zekeringen gecontroleerd op corrossie enz, enz..

Maar ik kan géén aantoonbaar probleem vinden..

12345

Geplaatst door 12345 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Is heel goed mogelijk dat de luchthoeveelheidsmeter inderdaad kapot is. Vaak zit hier bij in een luchttemperatuur sensor en als deze laatste defect is kun je dit verschijnsel krijgen.
Als dan ook nog de ECU een vervangingswaarde aanneemt die beter past bij wat lagere omgevingstemperaturen merk je dit alleen als het heel warm is.

16 (0), 18 jaar geleden

je kan die luchtmassa meter zelf herstellen in sommige gevallen als deze defect is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.