Nissan Micra: Stotteren en afslaan bij lage snelheid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Sinds 1 jaar heb ik last van een 'stotterende' auto, waarbij in de 1e versnelling en in stationaire stand het toerental opeens kan teruglopen van 1000 toeren naar 0. De auto is al diverse malen (vorig jaar in de winter) voor een stoplicht afgeslagen, zelfs in de bocht in de 3e versnelling! Op de snelweg heb ik hier geen last van, maar ik krijg het wel een beetje benauwd als ik op de linkerstrook achter een vrachtauto rijd, waarbij ik moet afremmen. Nu ben ik al voor 5 keer naar de garage geweest, waarbij niets wordt gevonden (bij het uitlezen vd auto wordt geen foutmelding gevonden).

Gisteren is uiteindelijk in de garage het gasklephuis gereinigd (blijkbaar was deze erg vuil) en zijn meteen 4 bougies vervangen. De auto zou het weer normaal moeten doen, maar vanmorgen nadat auto enigszins warm was gedraaid, ging het bij het stoplicht weer bijna mis. Het acculampje begon al te branden en het toerental ging razendsnel van 1000 naar 0. Wat kan het probleem zijn, wat ik bij de garage kan aankaarten om zij daar naar eens te laten kijken?

Alvast bedankt voor de reactie.

Benedicte

Geplaatst door Benedicte (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hennep (0), 14 jaar geleden

vacuum probleem ? lekke vacuum slangetje staat hier wel vaker aangekaart bij afslaan .

Benedicte (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je suggestie v.b.w. lek vacuum slangetje.
Ik neem dit mee op mijn lijstje van items die mis kunnen zijn met mijn auto naar de garage.

Mocht je nog andere suggesties hebben wat het euvel kan zijn, dan hou ik me aanbevolen.
Maandag ga ik weer eens naar de garage zodat de auto helemaal nagekeken kan worden en de luchtmassameter, stappenmotor en lek vacuum slangetje staan op de lijst om te checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.