Nissan Micra: Stuurbekrachtiging & ESP valt steeds uit

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Onze Micra SR heeft voor het eerst sinds 5 jaar wat: geen stuurbekrachtiging. Ben al naar de Nissan specialist geweest. Die heeft gisteren voor 80 euro de boel gereset, contactpunten schoongemaakt e.d.. Daarna deed alles het weer en naar huis gereden. Vanmorgen echter weer dezelfde melding op het dashboard:"PS" en "ESP" blijven branden, en geen stuurbekrachtiging.

Als het terug zou komen moest volgens de garage "de hele computer-unit van de stuurbekrachtiging" (of zoiets) vervangen worden en dan zou ik zo 400 a 500 euro verder zijn.
Is dit zo of zijn er nog alternatieve oorzaken met hopelijk goedkopere oplossingen?
Alvast bedankt voor de reacties!

hans vW

Geplaatst door hans vW (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Die PS storing slaat op de storing van de stuurbekrachtiging. Dat zit meestal in de regeleenheid of de elektro motor. Contacten reinigen (welke) heeft geen zin.

De ESP storing KAN er direct een gevolg van zijn. Dit in verband met de stuurhoek verdraaingssensor. Maar dat KAN ik zo niet beoordelen.

hans vW (0), 11 jaar geleden

He Ton,

Bedankt voor je snelle reactie, ik zat stomtoevallig net een reactie van jouw op het Nat. Auto Forum te lezen over ditzelfde probleem!

Mag ik uit jouw reactie opmaken dat ik niet direct de hele stuurkolom via EDS Zeewolde of BBA Reman moet laten vervangen (totaal ca. 700 euro las ik)?
Alternatief is om bij de Nissan garage eerst al het overige uit te sluiten (dus de door jou genoemde onderdelen) maar daar staat ook een uurloon tegenover.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.