Nissan X-Trail: tikgeluid bij optrekken

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Nissan X-trail, Automaat, motor start en draait prima. Alleen bij optrekken (bij belasten dus) komt er een tik waarschijnlijk onder de kleppendeksel uit. We zijn begonnen met nieuwe olie+filter. mocht niet baten. Deksel geligt op onderzoek naar nokkenasspeling..,niet aanwezig. Volgende stap lijkt kleppen stellen. Weet iemand hoe we dit 't beste kunnen doen? het zijn variabele nokkenassen. Is hier speciaal gereedschap voor nodig? Of zou het geluid door iets anders veroorzaakt worden? Alvast dank voor meedenken. Paul.

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motor bij normaal lopen niet tikt zou ik het kleppenstel gebeuren niet over hoop halen. Is het een eenmalige tik of blijft het zolang je vermogen blijft vragen???

paul500 (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad, heb ik niet volledig beschreven. Het is een tikje dat de frequentie lijkt te hebben van een klep. dus continue. bij koude motor het meest aanwezig. Je zou zeggen toch de kleppen, alleen vreemd dat 't alleen bij belastte motor is.

coen1975 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wij hebben dit geval ook eens aan de hand gehad, en dit leek ook van de kleppen te komen, maar na een proefrit is de drijfstang door het blok naar buiten geslagen. Het lager van de drijfstang was bij deze QR20 los gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.