Nissan 0: TPMS sensoren uitlezen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Ik heb een Infiniti FX35 maar dit merk staat er nog niet bij. Vandaar maar even in het Nissan forum omdat Infiniti een onderdeel is van Nissan.
Mijn FX is geimporteerd uit USA en heeft een TPMS / bandenspanningscontrole systeem. Met het overzetten van winter en zomerbanden, moet ik telkens de sensoren opnieuw laten registreren.
Mijn om e.a. reden, lukt het de dealer niet om de sensoren aan te melden, wellicht omdat het een import auto is? De sensoren zijn gewoon van het oem merk Schrader Bridgeport.
Nu heb ik een handig apparaatje aangeschaft om de sensoren zelf aan te melden (via de pc en dan via de OBD aansl) maar daarvoor het ik de ID nummers van de sensoren nodig.
Heeft iemand enig idee waar ik dergelijke sensoren kan laten uitlezen?

jrvd

Geplaatst door jrvd (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hansfw (0) PRO, 14 jaar geleden

dat staat op de sensoren daarvoor moet de banden er af gehaalt worden

diko (0) PRO, 14 jaar geleden

banden hoeven er niet af,je kan met een app. van oa maxscan het id nr zo uitlezen van verschillende merken ventielen. werkt goed, app. kost ongeveer 180 euro.
mvg Diko

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Telkens de sensoren opnieuw laten registreren??? En eenmaal ingevoerde sensor raakt niet opeens uit het systeem hoor. Als de wielen gewoon op dezelfde plaats teruggezet worden dan moet het gewoon werken. En inderdaad de banden hoeven er niet af. Overigens ga ik ervanuit dat je alleen de banden wisselt en niet de velgen!!!!!!!!!!!! Mocht je nou ook de velgen meewisselen dan is het zo dat er twee sets ventielen geprogrammeerde kunnen worden onder het ZOMER en WINTER motto.
Kwestie van het juiste setje geregistreerde ventielen kiezen.

Ik heb inderdaad van een collega GEHOORD dat het inleren van een niet geregisstreerde sensor met de apparatuur voor onze europese voertuigen niet gaat. Het ging bij hem om een 350Z.

Misschien kan je dealer het eens proberen om de Consult3 eens op de USA regio te zetten. Volgens mij zit de optie erop om dan USA modellen uit te lezen.

Succes Ton

rolf_gemini (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Een beetje off-topic maar kon je via de e-mail niet bereiken vandaar.
Je schrijft in je eerste post dat je Infiniti fx uit USA is geïmporteerd.
Ik ben nu aan het bekijken om dat ook te doen.
Mijn vraag is: heb je dat zelf gedaan of heb je dat laten doen?
Er zijn veel bedrijven die deze diensten aanbieden, maar mijn vertrouwen is niet al te groot...

Alvast bedankt voor je reactie en groet,

Gemini

kvdijk (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Het gaat over het volgende: Ik heb zelf nissan murano 2003 en daar is een nieuwe sensor ingekomen. Maar bij de nissan dealer kunnen de sensor niet leren. Weet iemand waar je dat kan laten doen?

Met vriendelijke groet,

Klaas van Dijk

kvdijk (0), 13 jaar geleden

Mijn Nissan Murano is geimporteerd uit USA en heeft een TPMS / bandenspanningscontrole systeem. En er zit een nieuwe sensor in maar NISSAN lukt het niet om de senor in te leren. De sensoren zijn gewoon van het merk Schrader Bridgeport.
Heeft iemand enig idee waar ik dergelijke sensoren kan laten uitlezen?

m.v.g. K van Dijk

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien bij een Infiniti centre

kvdijk (0), 13 jaar geleden

Nee, helaas ik heb gehoord van een infiniti monteur dat het niet kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 0 of stel zelf een nieuwe vraag.