Nissan Micra: Veel vocht in de auto

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 i

Sinds de aankoop van onze Nissan Micra blijkt dat er met vochtig weer- regen veel vocht ook in de auto zit.
We moeten dan eigenlijk onder de het rijden de ramen openzetten en de ventilator in de hoogste stand zetten om nog wat te kunnen zien.
Al gekeken of de gaten in de deuren (onderin) open waren. Zijn open. Ook bij de voorruit geen lekkage kunnen vinden.
Heel iemand een idee wat het wel kan zijn ?

Laudermarke

Geplaatst door Laudermarke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Is het ook een vettige aanslag? Dan zou de kachel radiateur lek kunnen zijn.
Kijk eens onder de matten voor of daar regenwater of koelvloeistof is.

kombikart (0), 13 jaar geleden

Rijden al meer dan 10 jaar Micra K11 (2 stuks) en hebben hier het zelfde probleem. Er is technisch niks aan de hand, maar hij beslaat als een gek.
De ventilatie is niet je van het bij dit type.
We kunnen hier de airco aanzetten als het te gek wordt, maar daar heb je in de winter niks aan want onder 4 graden doet die niks.

Als het weer slechter wordt zet ik 2 vochtvreters in de auto en het is een stuk minder. Met de raam open rijden scheelt ook al.
Ramen goed schoon houden doet ook wel wat en zeker niet gaan zitten wrijven met de hand. Dan wordt het alleen maar erger van.

Gr Fred

Laudermarke (0), 13 jaar geleden

Gisteren met de auto aan de slag geweest. Kachelradiator is in ieder geval niet lek.
Wel viel het ons op dat bij het portier aan stuurzijde veel water onderaan de deur was. Met name als je de deur opende lekte er water op de grond.
Eerst denk je dan dat de gaten in de deur verstopt zijn. Maar de deur was aan de binnenkant droog. Rubber om de deur nagelopen en die was iets aan de bovenkant los. Rubber er helemaal afgehaald en aan de bovenkant er weer goed in gedaan en tevens gelijmd. Ik denk dat hij voordien daar ook gelijmd moet zijn geweest.
Een stuk in de regen mee gereden en tot nu is het nog goed gebleven in de auto. Geen condens ! Ik hoop dat dit de oplossing is.

Laudermarke (0), 10 jaar geleden

Probleem is nog niet helemaal opgelost. Maar er valt mee te leven. Alleen bij heftige regenval beslaat de auto van binnen wel weer.

Shadowranger (0), 10 jaar geleden

Bij auto's met airco is het gebruikelijk dat er een pollenfilter in zit. Voor zover mijn kennis reikt zou deze achter het handschoenenkastje moeten zitten en om het filter te vervangen moet deze verwijderd worden. Als door de jaren heen het filter verstopt is krijg je eerder genoemde klachten. Advies is om deze minimaal 2-jaarlijks te vervangen of jaarlijks bij gebruik in bosrijke gebieden.

TheoStek (0) PRO, 10 jaar geleden

Is daar vier jaar voor nodig om te reageren ...?

Laudermarke (0), 10 jaar geleden

Het probleem was voor mijn nog niet helemaal tot tevredenheid opgelost maar van deze site moest ik een antwoord geven voordat ik een nieuwe vraag mocht plaatsen. Vandaar zo laat het antwoord!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.