Nissan Micra: Verdeelkap, rotor en boegiekabels vervangen Micra K11

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Sinds een tijdje start onze auto 's ochtends slecht of helemaal niet. Ik ben er al achter gekomen dat het de verdeelkap is, als ik hier namelijk mijn hand op leg tijdens het starten voel ik hem overspringen.

Dus heb nu maar een nieuwe verdeelkap besteld en ook gelijk de rotor, een nieuw kabelset en nieuwe boegies.

Nu is mijn vraag hoe de rotor vervangen moet worden. Kan deze er maar op een manier op of moet deze afgesteld worden na vervanging?

Andere tips en tricks voor het vervangen van deze delen zijn ook welkom

Ik hoor graag reactie.

Groet,
Thonie

Thonie Micra

Geplaatst door Thonie Micra (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Theo Sparenburg (10), 12 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid. Start de auto niet (startmotor draait niet of niet voldoende snel rond) of draait de startmotor goed en slaat de motor niet aan? Als de motor niet aanslaat, lees verder.
Ik denk niet dat je zo een verdeelkap kan testen. Dit kan je wel doen door in het donker met lopende motor de kap en kabels met een plantenspuit vochtig te maken. Als er vonkoverslag is zie je dat duidelijk. In de verdeelkap kan je kijken hoe ver de contacten zijn ingebrand. De leeftijd van de kap en kabels speelt uiteraard ook een belangrijke rol.
De rotor kan er maar op één manier op. Je kan de rotor er meestal zo aftrekken en de nieuwe in dezelfde stand erop drukken. Heel soms zit de rotor met een klein schroefje vast. Let hierop.
Verder eerst goed de volgorde van de bougieskabels aantekenen zodat je ze niet per omgeluk kan verwisselen op de verdeelkap of op de bougies.


vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.