Nissan Micra: verlichting digitale klok stuk

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo, de verlichting van de digitale klok brandt ineens niet meer. Alle lampjes door een garage laten vervangen, maar lampje van klokje brandt nog steeds niet. Monteur zegt dat ik het gehele paneel vervangen moet. Is dat echt waar? Kan me dat nml amper voorstellen. Wie kan mij adviseren?

Mvgr

Werner

VW Golf VII

Geplaatst door VW Golf VII (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Nou of het waar is weet ik niet. Misschien is de print beschadigd waar de lampjes opgedraait zitten of is de stekker verbinding niet helemaal fris. Het "plate assy-printed circuit" kan je los bestellen. Dit is de print met al die electra banen erop.

Maar ik denk gewoon dat ze de lampjes van de klok vergeten zijn. Kan er niet over oordelen natuurlijk.

Wat is het chassisnummer van de auto???? Alle 17 karakters.

Ton

VW Golf VII (0), 14 jaar geleden

Sorry Ton, zag je reactie nu pas! Dit is hem: SJNEBAK11UO367944
Trouwens, het lampje van de klok heeft wel gebrand maar stopte circa maand geleden. Dus er zit wel een lampje in alleen is die niet te zien aan de achterkant van de unit in tegenstelling tot de andere, zoals handrem,grootlicht,benzinemeter, knipperlicht.
Hoop dat je kan helpen, alvast dank.

Mvgr

VW Golf VII (0), 14 jaar geleden

Niemand die helpen kan?

VW Golf VII (0), 13 jaar geleden

Beste mensen, er is plots een storing in de verlichting opgetreden.
Gedimpt grootlicht (aan stuurzijde, andere kan wel) en grootlicht branden sinds gisterennacht niet meer. Alleen stadsverlichting (beiden). Net nwe lamp gemonteerd maar brandt nog steeds niet! Kan iemand mij helpen om dit euvel op te lossen? Overige verlichtingen werken overigens goed. Misschien kan dit u helpen: ik merkte gisteren dat het geluid van mijn radio/cd/usb) hapert bij inschakeling richtingaanwijzer en bij het remmen. Doe ik deze handelingen niet dan is het geluid goed. Tuner zit er al anderhalf jaar in en heeft nooit problemen vertoond.
Ik hoop op een snelle reactie/oplossing, waarvoor alvast hartelijk dank!
Mvgr

Werner

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Is je vorrige klacht al opgelost?? Ben het een beetje uit het oog verloren.

Wat de verlichting lv betreft: Heb je de zekeringen in het bakje voor de accu al gecontroleerd???
Mogenlijk is de lichtschakelaar het hoekje om.

Wat de radio betreft: Waar heb je de voeding en vooral de massa vandaan gehaald???


Ton

VW Golf VII (0), 13 jaar geleden

Hallo Ton, neen, mijn vorige probleem (verlichting digitale klok) niet opgelost en voorlopig ook zo gelaten!
Daarom heb ik mij daarover niet bij jullie afgemeld als zijnde opgelost.
Na het lezen van uw reactie ben ik net naar mijn auto gegaan. Voor alle zekerheid hologeen lamp van rechts naar links verplaatst, maar nog steeds geen resultaat. Dus teruggezet de lamp.
Toen de zekeringen onder dashboard bij stuur nagelopen. Alles ok. Daarna zekeringen in motorruimte bekeken en ja hoor, een blauwe met de waarde 15 is doorgebrand.
En goed doorgebrand ook, want de plek waar de zekering in hoort is totaal verkoold! Nwe zekering past er niet meer in, ondanks geprobeerd schoon te maken.
Wat raad u mij aan, gehele unit laten vervangen of is er wellicht een goedkopere en toch veilige oplossing? Ik durf hem zelf niet te vervangen, bij het zien van al de draden!

Ik verneem graag meer van u.

Mvgr

Werner

VW Golf VII (0), 13 jaar geleden

Oja, Ton, ben vergeten over de radio iets te zeggen. Die heeft mijn broer toen gemonteerd en ik weet niet hoe hij dat heeft aangesloten. Radio werkte wel steeds goed. Wat ik wel weet is dat hij er toen moeite mee had de radio aan de praat te krijgen (we konden geen massa vinden). Maar hoe hij dat toen heeft opgelost weet ik eerlijk gezegd niet.

Werner

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is wel zaak dat de massa ergens aan het ijzer van het dashbord zit en niet aan een van de draadjes achter de radio. Er is daar namelijk geen standaard massadraad.

VW Golf VII (0), 13 jaar geleden

Dank voor uw snelle reactie Ton. Morgen gaan mijn broer en ik samen de massa-aansluiting van de radio checken, met uw advies achter de hand!
Ik laat nog even weten hoe dat afgelopen is.

Mvgr

Werner

VW Golf VII (0), 13 jaar geleden

Dag beste Ton, vandaag samen met mijn broer de radio eruit gehaald en op zoek gegaan naar de massa-aansluiting. U heeft volkomen gelijki gehad! De massadraad was op een bestaande draad aangesloten. Nu rechtstreeks aangesloten op een schroef die direct met de auto in verbinding staat en ja hoor, de radio werkt helemaal ok. Zelfs zo goed dat het geluid niet vervormd, ook al draai ik de volume knop helemaal open. En nog meer goed nieuws! De koplamp werkt weer goed omdat er een zekering (15 ampere) doorgebrand was in de motorruimte. Ongetwijfeld veroorzaakt door de vekeerde aansluiting van de tuner. En u gelooft het niet, nog meer goed nieuws! Mijn broer liep alle zekeringen nog eens goed na en wat bleek, zekering (10 ampere) onder dashbord was stuk. Die heb ik kennelijk al die tijd over het hoofd gezien. Vervangen en toen deed de verlichting van de digitale klok het weer! Beste Ton, ik ben u zeer dankbaar voor alle hulp en bruikbare adviezen die u mij de afgelopen tijd heeft gegeven. Hartelijk dank daarvoor en natuurlijk ook de andere mensen die advies hebben gegeven. Mijn Micra is nu weer helemaal toppie!

Mvgr

Werner

VW Golf VII (0), 13 jaar geleden

Voor alle duidelijkheid: koplamd lv brandt weer nadat zekeringhouder in motorruimte door mijn broer grondig was gereinigd (die was gesmolten waardoor zekering niet meer goed pastte).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.