Nissan Sunny: Verlichting toerenteller

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Achter mijn toerenteller zijn 1 of meer lampjes kapot. De cijfers 1 t/m3 zijn niet meer verlicht, en daarmee de wijzer ook niet als die bij die cijfers staat.

Ik heb geprobeerd om het dashboard open te schroeven, maar aan de bovenkant en bij de ventilatieroosters blijft het vastzitten (1 schroef wil er ook niet uit). Hoe kan ik de verlichting achter de toerenteller repareren?

Alvast bedankt voor de moeite.

Geplaatst door

Oli4_H (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Teller-bak zal er toch uit moeten om de lampjes te vervangen .

Als je de schroeven die je ziet zitten er uit hebt / krijgt , dan zit de rest van de omlijsting vast geklikt .

Zit de schroef die je er niet uit krijgt te vast of is deze dol gedraait ?

Als je de omlijsting er af hebt zit de teller-bak nog met 4 schroeven vast , 2 bovenin en 2 onderin , zie je zo zitten , let op de km teller kabel
deze zit met een soort van bajonet sluiting vast .

succes.

limbra 1130
vip badge

11 jaar

Bedankt voor de reactie, ik zal dan nog eens kijken of de voorkant van het dashboard er uit kan klikken. De schroef die er niet uit wil is dolgedraaid. Ik kan er aan blijven draaien... Als ik verder gekomen ben zal ik het wel laten weten.

Oli4_H 0

11 jaar

De dolgedraaide schroef kun je er meestal uit krijgen als je een kleine schroevendraaier onder de kop van de schroef zet , (onder druk zetten)
en met de andere schroevendraaier de schroef er uit draaien , vaak krijgt zo`n schroef weer grip en komt er dan zo uit .

Als die dol gedraaide schroef er uit is kun je de omlijsting voorzichtig los trekken (met beleid) .

we horen het wel of het gelukt is .

succes .

limbra 1130
vip badge

11 jaar

Bedankt voor de tips, doordat ik wist dat het laatste met een klik systeem vast zat, durfde ik meer te trekken. En de schroef is los gekomen door met een andere schroevendraaier de omlijsting naar beneden te drukken. Onder de schroef zelf kon ik niet komen, omdat de ruimte om de schroef te klein was.
Nu nog de laatste twee kabels van de teller-unit los maken en dan kunnen de lampen vervangen worden.
Nogmaals bedankt voor de info.

Oli4_H 0

11 jaar

Misschien een goed tip om alle lampjes te vervangen , weet je zeker dat het goed is en heb je er geen omkijken meer naar ,

succes .

limbra 1130
vip badge

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.