Nissan Qashqai 2007: versnelling

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: HR16, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 84

Ik heb een Qashqai van 2007. Smorgens als ik wil wegrijden, krijg ik hem soms niet/moeilijk uit de achteruitrij versnelling (Ik rij achteruit de inrit uit) en ook soms niet uit/moeilijk uit de 1e vernsnelling. Ik moet dan aardig wat druk zetten, maar hij kraakt niet of zo.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak hiervan kan zijn??
grts Paul

PaulMQashqai

Geplaatst door PaulMQashqai (0) , lid sinds 6 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (2980) PRO, 6 maanden geleden

Als je de koppeling eerst eens een paar keer intrapt en dan achteruit rijd kijk dan eens of hij dan makkelijker uit de versnelling komt.
Kan aan een aantal dingen liggen , koppeling komt niet goed vrij , plaat gaat niet soepel over de price as , probleem in de bak zelf , schakelmechanisme.

PaulMQashqai (0), 6 maanden geleden

Als ik eenmaal van de 1 naar de 2 heb geschakeld, doet hij het wel. Zal morgen eerst paar keer intrappen, dan starten en wegrijden. Kijken hoe het dan gaat. Wordt vervolgd

PaulMQashqai (0), 6 maanden geleden

als ik de koppeling enkele keren intrap, vervolgens start en achteruit rij, gaat het schakelen beter.

Vandaag heb ik voor de 1e keer dat als ik van de 1 naar de 2e versnelling wilde schakelen dat hij kraakte. Ik had de koppeling tot op de vloer. pffff

kaleido 1 (2980) PRO, 6 maanden geleden

Laat hem eens ontluchten en de cilinders controleren op lekkage

PaulMQashqai (0), 5 maanden geleden

een enkele keer kraakt hij nu zelfs, de garage meent dat de koppeling ook niet goed is. Hij zou ver bovenaan pas "pakken". Ben benieuwd pfff

kaleido 1 (2980) PRO, 5 maanden geleden

Koppeling is versleten lijkt , maar het kraken lijkt te komen van de synchromesh van de versnelling , olie aftappen en kijken of er slijpsel in zit.
Lijkt op 2 problemen.

PaulMQashqai (0), 5 maanden geleden

Morgen 4 jan terug naar de garage, ben benieuwd........ Garage geeft nu aan dat koppeling is versleten, was ik er niet op ingegaan dan hadden ze niets gezegd. Dit ook met het stuur (zie andere opmerking/probleem) hier zou nu een kogel kapot zijn ....... komen ze nu mee pffff. Officiele nissan dealer schande

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php