Nissan Qashqai 2012: verlichting achter blijft zwak branden

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: HR16, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 86

Ik kom het probleem al eerder tegen op het forum, maar helaas brengen de oplossingen voor ons geen oplossing. Sinds een aantal dagen blijven de achterlichten zwak branden ook als het kontakt uit staat. De ledlampen blijven zo'n 6 a 7 volt krijgen. wat hebben we al gedaan: De zekeringen van de achterlichten eruit. Inderdaad geen normale sterkte meer, maar wel nog de zwakke verlichting. Trekhaak aansluiting 13 polig nagekeken, extra massa naar de achterlichten gelegd, OBD uitgelezen, geen storingen. remlichtschakelaars bij pedalen losgemaakt. Helaas geen succes. wel het nodige vocht in de reservewiel bak.

Iemand enig idee? Alvast dank.

autobedrijf Lammers

Geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO, 4 maanden geleden

Probleem opgelost. Was inderdaad vocht waarschijnlijk als gevolg van een iets te enthousiaste poetser ;-)

Bij meten op de trekhaakaansluiting bleek dat de pool "konstante stroom bij ingeschakeld kontakt" altijd dezelfde 6 volt had als de achterlichten. Het bleek dat 2 stekkertjes het samen iets te gezellig hadden links achter op de bodemplaat.

Allemaal weer bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.