Nissan Sunny 1987: Versnellingsbak/distributie

Bouwjaar: 1987

Hallo,
We hebben als 2e auto een sunny 1.7d, nu schoot hij af en toe uit de 5e versnelling,later hielp vasthouden ook niet meer, iemand enig idee of zit ik vast aan een nieuwe bak.
Heeft een sunny 1.7d een distributieriem of ketting en wanneer moet hij vervangen.
De km stand is 184.000km
LAs laatste: heeft hij een lichtverklikker of hadden ze die in 87 nog niet,

Alvast bedankt

Hans

meppie

Geplaatst door meppie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Hans,
Eerlijk gezegd weet ik niet veel van jouw auto. Maar in het algemeen is wel te zeggen dat het onwaarschijnlijk is je 5e versnelling te mollen. Deze wordt namelijk van alle versnellingen het minst zwaar belast. Je schakelt namelijk nooit terug naar de 5 en je kunt ook niet hard optrekken vanuit de 5...zeker niet met een 1.7d.
Also, een (vage) kennis van mij heeft met zijn sunny hetzelfde probleem gehad. Lag aan een soort vergrendeling bij de pook. Ik weet er het fijne niet van maar het probleem zat iig niet in de versnellingsbak zelf! (wees blij).
Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.