Nissan Sunny 1993: stationair

Bouwjaar: 1993

hallo ,

heb het volgende probleem : vanaf dat je de koude motor start loopt die 1500 toeren stationair , totdat de motor echt minimaal een kwartier heeft gelopen zakt het toerental niet. pas als die echt op bedrijfstemp is, als de motor warm is loopt die oreglmatig stationar en duurt lang voordat die afregeld .
als je bv bij een stoplicht aankomt en de kopeling intrapt wil die meestal naar 500 toeren vallen om vervolgens weer naar 1300 te gaan en hem dan uiteindelijk naar 900 toeren te zetten.

de lambda sonde is pas vervangen wegens een te hoog co gehalte ,

hebben jullie een oplossing voor het probleem of sugenties.
en zou de dealer dit evt uitkunnen lezen?

gr dennis

nissan gti

Geplaatst door nissan gti , lid sinds 18 jaar geleden

3 Reacties

Michel7773 PRO, 18 jaar geleden

Het lijkt erop dat de koudstart luchtregelklep vastzit.
En ik denk dat je stationair luchtregelklep afgesteld moet worden maar dit kan alleen als de koudstart regelklep goed is.

nissan gti, 18 jaar geleden

hallo bedankt voor de tips.

de koudstart luchtregelklep .waar zit die ,en is die makkelijk zelf schooon te maken? heb hem nog niet kunnen vinden , en dat afstellen kan denk ik alleen aan de computer?

gr dennis

Michel7773 PRO, 18 jaar geleden

Wat voor gereedschap heb je , de klep zit geloof ik onder op het spruitstuk. de stationair klep moet je met consult afstellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.