Nissan Sunny 1987: Vrij hoog olie verbruik...

Bouwjaar: 1987

Hoi Hoi

Ik mag me de trotste eigenaar noemen van een Nissan Sunny 1.7 Diesel uit 1987.

Tis wel een oud beestje maar toch lekker zuinig en komt goed door de apk...
De laatste tijd alleen heeft hij een hoog olie verbruik en bij het starten wilt hij als het gevroren heeft slechter starten/voorgloeien. Hij is een beetje de kluts kwijt bij het voorgloeien. Als het normaal weer is, (droog, niet koud) gloei hij vrij lang voor. Heeft het nu gevroren of geregend gloei hij nauwelijks voor. Volgens mij hoort het juist net een beetje omgekeerd te zijn.
En hij rookt een beetje als je hem dat start maar alleen als hij slecht voorgloei. Kan me niet voorstellen dat hij dat zoveel olie verbruikt. ca 2 liter per maand ongeveer. Terwijl hij eerst niets verbruikte. Tis eigenlijk begonnen toen het weer is omgeslagen.
Ik heb alles voor de rest al eens nagekeken maar kan nergens lekage vinden en zweten doet hij nauwelijks.
Voor de rest is hij in prima staat en komt fluitend door de apk
wat je niet vaak mee maakt voor zo'n oudje...

Weten jullie misschien waar ik het kan vinden ???

BVD
Geert

Geert3492

Geplaatst door Geert3492 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wiemer11993 (0), 19 jaar geleden

Ik weet wel dat voor het voorgloeien een aparte temp sensor gebruikt wordt (bij primera D 1991). Misschien doet die het niet meer. Mijn auto doet ook nog zoiets als nagloeien als-ie gestart is (zegt het boekje) zodat hij in de winter niet na enkele sek sterft. Bij zo'n oud beest kan benzine in de diesel goed helpen bij starten. (in de winter dan) 20% is voor de auto geen probleem.
Zo'n ding lust alles: diesel, benzine, motorolié...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.