Nissan Micra: Vervangen van ashoes

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 E

Hallo,

Kan iemand mij vertellen wat de beste en snelste manier is om de ashoes (wielzijde) te vervangen.

Krijg vlg. mij de borgclip niet ver genoeg in de homokineet gedrukt om deze dan van de as te drukken?

BvD.

Grt,

Bueno

Geplaatst door Bueno (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je hebt 3 verschillende type's borging eentje dan zie je na schoonmaken van de as in de homokineet een circlip zitten die je met zegertangetje uit elkaar moet knijpen en kun je zo de kop eraf trekken of tikken,en dan heb je een borging die je niet ziet dan moet de kop er gewoon met hamer en flinke klap eraf geslagen worden en dan heb je nog een type dan moet je heel de as eronderuit halen en borging aan versnellingsbak zijde verwijderen waarna je de tripode koppeling eraf pakt en zo de hoes eroverheen schuift maar in jou geval is het of 1 of 2 en je hebt nog type's waar je de oude hoed eraf snijd en nieuwe over de kop heen trekt als je je as vastpakt en een beetje ziet bewegen in de kop kan de kop eraf en heb je borging type 1 of 2

patje kadettje (0), 14 jaar geleden

bij een k11 micra moet je gewoon een rotlel op de homokineet geven,naar je toe zeg maar.
Soms zitten ze heel erg vast maar 9 van de 10 keer ram je m er met een paar rotklappen zo af (neem wel een moker)

Bueno (0), 14 jaar geleden

Hallo Robby,

Allereerst bedankt voor je snelle reactie. De circlip is er een in platte uitvoering, nr.1 in je reactie die ik borgclip genoemd heb. Waarschijnlijk kom ik 1 hand tekort om er een flinke mep op te slaan. Normaliter lukt me dit alleen b.v. bij Opel of Audi, deze hebben echter een ronde circlip die gemakkelijker over de as springt.
Ik ga er vanuit dat ook jij alléén de fuseekogel uit de knuckle demonteerd zonder de hele as te demonteren voor het vervangen van de ashoes. Normaal gesproken maar een uurtje werk.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad een klap aan de achterkant van de homokineeth geven en hij springt er zo af. Je moet inderdaad eigenlijk 3 handen hebben. Je haalt de veerpoot los van de wielnaaf en de as kan er ook uit.

Ton

patje kadettje (0), 14 jaar geleden

probeer wel de homokineet zoveel mogelijk in lijn te houden met de aandrijfas als je slaat,dan gaat het t best.

Bueno (0), 14 jaar geleden

Kon niet sneller reageren, internet lag eruit.

Héhé......... ashoezen zijn vervangen, 3e handje heeft geholpen :-) Links heb ik echt liggen kl....... en rechts ging als vanouds, binnen 'n uurtje was het gepiept. Bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.