Nissan Micra: Vervangen voorruit K10, zelf te doen?

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Mijn Nissan Micra K10, bouwjaar 1991 heeft een scheur in de voorruit van ongeveer 25 cm lang, beginnend linksonder en dan als een kromme lijn eindigend ter hoogte van de bovenkant van het stuur.

-Wie weet wat de APK richtlijnen precies hieromtrent zijn?

-Is de ruit zelf te vervangen, als je een beetje handig bent, door een exemplaar van een sloopauto? Zo ja, waar moet je op letten en heb je speciaal gereedschap nodig.

Bij voorbaat dank!

Sander Kuipers

hondacd50

Geplaatst door hondacd50 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sander,

De APK zegt dat een scheur zich in het gezichtsveld NIET mag vertakken, zowel AFKEUR.

Ja, de ruit is goed zelf te vervangen.Je gebruikt een aantal brede ,niet te scherpe, schroevendraaiers om je ruit eruit te leppelen en een (lang)stuk electrokabel om hem er weer in te trekken; rubber wel goed invetten(glijd beter)!!
Nadat 'ie erin ligt sla je met je vlakke hand de ruit op z'n plek

Ruitje reinigen en klaar is K..sander

SUC7 Jeroen

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

let wel op als je een andere ruit gaat halen dat er twee types zijn, gelaagd en gehard. Je moet de gelaagde hebben.

Ik heb het zelf ook eens geprobeerd, en dat liep falikant fout af, oorzaak, ik had de rubber in de carrosserie gezet en toen de raam geprobeerd in de rubber te trekken, beter is het om de rubber om de raam te doen, en dan onderlangs al zoveel mogelijk in de rand te zetten, en met die draad de rubber aan de zijkanten en boven in de carrosserie te trekken.
Gebruik hierbij veel zeep, en let goed op die folie die aan de binnenkant van de A-stijl zit, deze wil dan wel opfrommelen. Verder is deze klus met twee personen handig genoeg te klaren.

Groeten Marcel

hondacd50 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties!

Ik ga de auto eerst maar APK laten keuren, ik ga er vanuit dat de scheur geen problemen oplevert, omdat hij niet vertakt is en niet echt in het gezichtsveld zit. Ik heb er iig geen last van. Maar ja, een keurmeester kan er anders over denken en dan ga ik hem vervangen.

Nog en vraag over het rubber: moet je het rubber vervangen, of blijft dat netjes bij het uithalen van de ruit?

Ik houd jullie op de hoogte,

Sander

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Sander, het is heel simpel: een ruit mag vol met scheuren zitten, maar er mag geen aftakking in de scheur zitten. Waar de scheur zit doet niet terzake!

Sytze

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

het rubber kan je hergebruiken, mits je hem niet beschadigd. Ok hem eruit te halen zou ik een deken ofwat over het dashboard leggen, om te voorkomen dat glassplinters in de ventilatieroosters verdwijnen, en er dan vanbinneniut met je voeten in een hoek de ruit eruittrappen, de ruit zal dan wel breken, maarja, dat is hij toch al.

Verder, als je er geen last van hebt, en hij komt gewoon door de apk, lekker laten zitten.

groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.