Nissan Micra: vonk valt weg bij warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: K11 1.0 16v

Ik heb hier een nissan micra die me laatst compleet stil viel. Proberen te starten.....niks. Nu bleek ik geen vonk te hebben.
Ben begonnen met een paar goedkope dingen te vervangen: de bougies, verdelerkap en rotor. Nog geen vonk.

Toen las ik op internet dat de ontstekingsmodules nog al eens sneuvelen bij deze autos.
Heb toen een nieuwe module en bobine gemonteerd.... en probleem opgelost, een hele mooie vonk!!

2 dagen later stottert hij heel af en toe.
Nu valt hij bij een warme motor stil en weer geen vonk.

Als de motor afgekoeld is.... hoef je de sleutel maar aan te raken en hij loopt als een zonnetje..... wordt hij warm valt de vonk weg.

Wat kan het zijn?? Sta ff voor een raadsel.
Nu werd mij verteld dat het de condensator op de ontsteking kan zijn, dat als deze te warm wordt kortsluiting maakt of niet goed meer werkt.

Elke suggestie/idee is welkom!!

Oh ja.... nog iets: Toen ik bezig was met zoeken met een warme motor viel me op dat de onderste koelslang steenkoud was net als de onderste helft van de radiateur!! En toch geeft de meter aan dat motor netjes op temperatuur blijft! Zit de radiateur verstopt of een luchtbel of zo?
Gr Maarten

Deleted124

Geplaatst door Deleted124 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

De klacht zit inwendig in de ontsteking. Maar je zegt dat je NIEUWE delen hebt gemonteerd. De bobine en krukashoeksensor en transistor zitten allemaal in het huis ingebouwd.

Wat heb je nou precies vervangen en was het nieuw of gebruikt???
Het deel wat kapot gaat is meestal de transistor. In 1998 hadden we de Nissan Micra Challenge en toen kegen we een setje met kabel en transistor die we buitenom de verdeler aan moesten sluiten.

Deleted124 (0), 11 jaar geleden

In de ontsteking zit een module met een (ik dacht) een optische sensor waar een ronde schijf doorheen draait met 4 sleuven. Die is vervangen. Maar ook de bobine die in de ontsteking zit gebouwd is vervangen, allebei nieuw. Welk deel is dan precies de krukashoeksensor en transistor? Heb een afbeelding van de ontsteking uit elkaar, helemaal rechts de module en in het midden die schijf.

Wat is dan datgene wat er bovenop zit met die 2 draadjes?

De nieuwe delen:

Heb je toevallig een foto of site waar ik die kan kopen?

check

Beste antwoord, geplaatst door Deleted124 (0), 11 jaar geleden

Heb me op de sloop een complete ontsteking gehaald voor een paar tientjes en probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.