Nissan Micra: Weigeren afstandbediening CV

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: cr12de

De laatste tijd begint de centrale vergrendeling steeds vaker dienst te weigeren. In eerste instantie dacht ik aan de batterij van de handzender die leeg raakt, maar na vervanging is het probleem niet opgelost.

Ook de andere sleutel, die als reserve ligt, heeft ook steeds vaker hetzelfde probleem, ondanks dat deze amper gebruikt is. Het stomme is dat bij ons voor de deur de afstandsbediening feilloos werkt (zelfs door de muur heen), maar op de parkeerplaats van de lokale supermarkt en bij kennissen voor de deur weigert de auto van het slot te springen (soms wel, en dan weer niet). Ik heb gelezen dat "stoorzenders" hiervan de oorzaak kunnen zijn, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken waar deze staat/ uitzendt.

Of is er iets anders aan de hand? Ik heb gebeld met de dealer (ivm opnieuw in moeten leren) maar die geeft eigenlijk al de geijkte antwoorden: lege batterij of stoorzender. Inleren is niet nodig bij het af-fabriek systeem.

Openen van de portieren met de sleutel in het slot en starten is geen probleem, alleen erg hinderlijk om steeds weer het beschermkapje eraf te halen omdat de afstandsbediening niet werkt. Kan het probleem in de ontvangst-unit zitten en waar kan ik die vinden.

Graag jullie advies.

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

frank3153 (0) PRO, 15 jaar geleden

probeer eens de afstandsbedieningen bij het portier te houden, en dan bijde knoppen (lock en unlock ) 10 sec ingedrukt te houden

Shadowranger (0), 15 jaar geleden

[quote=frank3153]probeer eens de afstandsbedieningen bij het portier te houden, en dan bijde knoppen (lock en unlock ) 10 sec ingedrukt te houden[/quote]
Kun je iets meer uitleg erbij geven?

frank3153 (0) PRO, 15 jaar geleden

Om afst. bediening met antenneunit te sinchroniseren moet je van een afst. bed beide knoppen tegelijk 10 sec ingedrukt houden , 2e sleutel ook doen en kijken of ze nu wel werken .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.