Nissan Micra: zelf vervangen verdelerkap en rotor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Hallo allemaal,

nadat we net onze luchtmassameter met veel succes hebben gerepareerd, stond ik vanmorgen met een niet startende motor voor de deur. Volgens de anwb de verdelerkap. Auto naar de garage, blijkt het vervangen avn de verdelekap en rotor rond de EUR 400,- te komen... als ik zo zoek naar onderdelenprijzen bizar hoog. Is dit makkelijk zelf te vervangen?? Ik hoor graag!!
gr. Sanne

sannehgb

Geplaatst door sannehgb (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

bekijk van tevorden goed hoe alles zit,maak evt een foto,dan is het best te doen. Het belangrijkste is dat je de bougiekabels op de goede positie terugzet!!. de boutjes van de verdelerkap losdraaien,daaronder zit de rotor. die is er meestal gewoon opgeduwd,maar kan evt ook een schroefje aan de zijkant zitten. goed kijken dus!
Succes!

sannehgb (0), 13 jaar geleden

bedankt voor je hulp, klopt het dat deze onderdelen niet zo duur zijn? Je hebt toch alleen de verderlerkap en rotor nodig? of mis je dan nog iets..

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

www.hbase.nl kun je het opzoeken. verstandig is wel om er gelijk een setje bougiekabels bij te doen.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan zijn de onderdelen zeker van goud. Als ik het zo mag zeggen dan word je genept met de prijs. ik denk dat ze je een complete ontsteking aan willen smeren.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

waaaatttttt 400 euro die is gek,rotor verdeel kap samen 40 euro ik denk dat ie een nul teveel heeft gezegd,10 mintuutjes werk.

sannehgb (0), 13 jaar geleden

uiteindelijk bleek de stroomverdeler zelf ook kapot, dus alles tezamen EUR 300,- mij werd verteld dat ze normaal nog duurder zijn... auto nu dus toch maar laten repareren, ben er vanuit gegaan dat dit dus wat anders is dan alleen verdelerkap en rotor... maar nogmaals bedankt voor het meedenken!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

oh en misschien had je dat afgekunt met een transistorunit van een tientje of 8.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

een wagentje van 95 pak je toch sloop onderdelen

Thonie Micra (0), 12 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem met precies dezelfde auto.

Ik heb idd het idee dat het in de verdelerkap zit. Bij het niet starten de verdelerkap gevoeld en voelde hem overspringen.

Nu is mij vraag of het moeilijk is de rotor te vervangen? Moet je deze optijd zetten of is het gewoon oude eraf nieuwe erop?

En laatste vraag met welk moment (nm) moeten de boegies vast..

Iemand? Alvast bedankt.

Groet,
Thonie

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

@Thonie Micra

Aangezien u nieuw bent op deze site nog even het volgende: Wij verzoeken iedereen die een vraag heeft, zelf een nieuwe topic (vraag) te openen en niet door te gaan op een topic van iemand anders of indien de laatste reactie al meer dan 5 - 6 maanden geleden is geplaatst. Ook al gaat dit over eenzelfde onderwerp.
Graag dus zelf een nieuwe topic aanmaken voor uw vraag.
Verder veel succes op de site.

Moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.