Nissan Micra: zingen van versnellingsbak

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

De versnellingsbak van mijn micra maakt een geluid wat er volgens mij niet inhoort.
Het is alleen bij het vooruit rijden dan hoor je een licht schrapend / zingend geluid.
Bij het achteruit rijden hoor je niets.
Kan het aan het oliepeil in de bak liggen en hoe kan ik dat controleren en bijvullen?

Ik heb wel al een paar berichten gelezen over het olie bijvullen in de versnellingsbak maar dat betrof niet het type micra uit 1994 maar het type daarvoor.

Wie weet wat er waarschijnlijk de oorzaak is en of het kwaad kan, het betreft een boodschappenauto die zo`n 25 KM per week rijd dus een dure reparatie zit ik niet op te wachten.

Ton

antonio

Geplaatst door antonio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

carp (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat je versnellingsbak lagers aan vervanging toe zijn,een ruilbak is de goedkoopste oplossing.Je kan er mee doorrijden maar het wordt steeds erger en dan kan de bak vastlopen.Als je de koppeling intrapt en het geluid is weg ,weet je zeker dat de lagers kapot zijn.Olie peilen en bijvullen gaat via de km teller aandrijving.succes

antonio (0), 16 jaar geleden

Is het een kostbare zaak, een ruilbak en het vervangen of is het goed zelf te doen?

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.