Nissan Micra: Stotteren/uitlaatgassen/herrie uitlaat/enorm brandstofverbruik

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 (tango 75)

Mijn micraatje begon een tijd geleden op de snelweg dusdanig te stotteren dat ik gauw gestopt ben. Bij het terugschakelen van 5 naar 4 gingen de UIT lampjes branden. Bij weer gasgeven sloegtie weer aan, bij verder terugschakelen ging hij weer uit. Overigens krijg ik 'm wel elke keer weer gestart.
Garage heeft luchtmassameter schoongemaakt en schoonmaakvloeistof in de tank gegooid. Leek beter te gaan.
Paar weken later hetzelfde probleem.
Gereviseerde luchtmassameter (de hele behuizing) van Actronics erin gedaan, reed als een zonnetje voor 1 dag. Nu weer enorm stotteren, vooral als ie warm is.
Nieuwe symptomen: uitlaat maakt herrie (alsof je op een pizzakoerierbrommertje rijdt), je ruikt autogassen en het brandstofverbruik is enorm!
De stotterproblemen van de luchtmassameter zijn alom bekend en veelal beschreven (ook op deze site), maar niets over herrie/autogassen/enorm brandstofverbruik erbij. En aangezien de luchtmassameter reeds vervangen is, moet er toch iets anders aan de hand zijn.
Weet iemand wat nou ècht het probleem kan zijn voordat ik de garage weer ga spekken zonder dat er een oplossing komt?

Alvast bedankt!!!

Fran

Geplaatst door Fran (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willyz (0) PRO, 16 jaar geleden

Het lijkt erop dat je katalysator potdicht begint te zitten, maar dan zou de motortemperatuur ook moeten oplopen. En voor geen meter trekken natuurlijk.

Fran (0), 16 jaar geleden

[quote=Willyz]Het lijkt erop dat je katalysator potdicht begint te zitten, maar dan zou de motortemperatuur ook moeten oplopen. En voor geen meter trekken natuurlijk.[/quote]
Motortemperatuur loopt niet op, en juist als je lekker gas geeft, wordt het stotterprobleem minder met net zoveel herrie. Optrekken doet ie juist goed! Alleen rijdtie 1 op 5...
Nog meer suggesties?
Fran

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het zou ook nog eens in je ontsteking KUNNEN zitten ; denk dan aan bougies , bougiekabels , ontstekingsunit.

Gr. Jeroen

Frank3158 (0), 16 jaar geleden

[quote=Fran]Nieuwe symptomen: uitlaat maakt herrie (alsof je op een pizzakoerierbrommertje rijdt), je ruikt autogassen en het brandstofverbruik is enorm![/quote]
wellicht een lek vooraan in het uitlaatsysteem?
lambda meet verkeerde waarde en makt het mengsel veel te rijk.

Mayhem699 (0), 16 jaar geleden

mijn vrouw heeft sinds kort ook een micra een 1.0E 3hb E2 uit 1995 en heeft hetzelfde probleem als hier beschreven word alleen dan zonder de herrie van de uitlaat is het dan ook de lambda of toch de bougies ????

RRon (0) PRO, 16 jaar geleden

Ook geen water in de computer staan?
Al een aantal keren gehad nadat een auto door de wasstraat was geweest of na een flinke regenbui.

Mayhem699 (0), 16 jaar geleden

hmmm daar zeg je wat ik heb hem inderdaad de avond daarvoor gewassen in een wasbox

heb gisteren nieuwe bougies gekocht dus ga eens kijken of de micra dan beter gaat lopen en zo niet dan kan ik daar eens nakijken

thnx in iedergeval voor je andwoord

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.