Nissan Micra: klep verbrand??????????????

Bouwjaar: 2006, Motorcode: 160SR

Mijn zus heeft een micra160SRdeze wagen is juist een jaar oud ,is nieuw geleverd met een lpi instalatie eigenlijk van in het begin zijn er kleine probleempjes geweest onderandere wanneer je van versnelling veranderde zo 20a30tal seconden op 1500 toeren blijven draaien maar dit was normaal volgens de nissan dealer deze wagen heeft nu 41000km gelopen entoen is het lampje van de motorelectronica beginnen branden de lpi instalatie is volledig nagekeken door de instalateur en deze beweert dat alles ok is,de nissan dealer zegt dat er een klep verbrand is omdat zogezegd deze motoren niet geschikt zijn om op lpg te lopen wie kan hierover uitsluitsel geven groetjes

Roger10209

Geplaatst door Roger10209 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kombikart (0), 16 jaar geleden

Ben niet zo'n voorstander van LPG. Zeg niet dat het altijd problemen is maar ik blijf erbij dat gas is om op te koken. Haha.
Maar ff ter zake. Ga naar de dealer en laat een compressietest doen. Dan weet je meteen of er een klep verbrandt is.
Weet niet hoe het zit met de garantie. Nissan geeft normaal 3 jaar garantie maar weet niet hoe het is als er LPG is ingebouwdt.
Valt het onder de garantie zullen ze hem kostenloos moeten maken lijkt mij.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Een van de reden dat Nissan geen gasinstallatie's laat maken voor hun laatste modellen is inderdaad problemen met de kleppen. Ik neem aan dat je de installatie dus elders in hebt laten bouwen. Ik hoop voor je dat het een en ander vergoed word maar reken er niet op. Je garantie is in princiepe al vervallen bij de inbouw van de installatie.

Ben overigens wel benieuwd hoe het e.e.a zich ontwikkeld.


Ton

Roger10209 (0), 16 jaar geleden

Deze wagen is aangekocht bij gerenomeerde nissan dealer ,gasinstalatie inclusief,er is een totaalfaktuur opgemaakt en er is niks verteld over vervallen van garantie en hierover staat er zeker niks geschreven en de wagen is onderhouden volgens het boekje!

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat Nissan België misschien een ander standpunt inneemt dan de collega's van Nissan Nederland; deze garanderen nl. dat er G E E N garantie valt te halen als er een negatief gas advies ligt op de motoren (zie verhaaltje van Ton)
Heb je de auto gekocht als (zoals 'jullie' zeggen) okasie ?? Dan zou de dealer nl 'GEWOON' garantie moeten verlenen ( als het binnen de afgesproken tijd valt!!)

Gr.Jeroen

Jupe (0), 16 jaar geleden

Aangezien je met een lpi-installatie hebt neem ik aan dat het een
vialle is.
Normaal plaatsen er kleppensmering van flashlube bij.
Dit moet het voorkomen dat er een klep(zetting) verbrand.

Roger10209 (0), 16 jaar geleden

Er staat een klepsmering op de wagen,deze wagen is nieuw gekocht en er is niet gesproken over een negatief advies dat deze wagen niet zou dienen om met gas te rijden het is ten slotte de nissan dealer die deze wagen afgeleverd heeft inclusief gasinstallatie! het is nu pas dat ze spreken van een herstelling van ongeveer 1900euro en zelfs dan kan op het herstelde gedeelte geen garantie gegeven worden er is geprobeerd om de wagen alsnog te verkopen maar hersteld krijg je maximaal 11500 euro en dat voor een wagen van 16000euro +herstelkosten van 1900euro dat is een verlies van 6400 euro en dat voor een jaar te rijden ik vind dat dit een dure bedoening wordt dus nooit meer een nissan zeker weten!

Jupe (0), 16 jaar geleden

Deed je er genoeg erin?
Je moet rekenen dat er iedere 5000 km 1 liter smering door moet om de
klepzitting te smeren anders loop je het risico dat uitlaatgassen te heet worden met alle gevolgen vandien.
Hier op dit forum rijden er heel wat op lpg.
Ik begrijp dat je heel ontgoocheld bent.
Ik rij met een primera 1.8(lpg prins) en heb ongeveer 35000 km.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Laten we eerst even duidelijk zijn, je garantie vervalt niet omdat je een gasinstallatie erin bouwt.
Alleen schade die direct terug te voeren is op de installatie kan een probleem op leveren.
Maar daar had de dealer op moeten wijzen voordat tie ingebouwd werd.
Ik denk eerlijk gezegd dat het met deze motoren gewoon niet kan, maar dat hadden ze wel moeten vertellen.
Tegenwoordig is het zo dat de gasinbouwer garant staat voor een probleemloos funtioneren van installatie en ook dat deel van de garantie voor zijn rekening neemt als er problemen ontstaan.
Of dat de kop aangepast word voor het gebruik op lpg.
deze motoren kunnen er niet tegen en dat had gemeld moeten worden aan de klant.
Dus had het afgeraden moeten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.