Nissan Primera: Zwaar schakelen Primera P11-144

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: QG18DE

Beste forummers,

Van mijn Primera schakelt de bak tussen de versnellingen zwaarder op sommige momenten. Het valt mij op dat bij accelereren de pook naar beneden wordt getrokken in de middenconsole. Is dit normaal of is er iets los (bijv steun)?

Met koude motor is er nog niets aan de hand en schakelt de bak trefzeker en soepel. Op de snelweg is er ook geen probleem, maar zonder aantoonbare reden kan het zomaar ineens optreden. Ik kan het moment niet reproduceren, behalve dat het mij opvalt dat de schakelpook omlaag getrokken wordt en het meestal optreedt als ik al een tijdje heb gereden, kort heb stilgestaan en weer wil wegrijden na het starten.

Graag jullie advies.

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij het bewegen van de pook denk ik aan de motorsteunen of de ophanging van de pook zelf.
Ik zou zo even geen zinnig antwoord kunnen geven.


Ton

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Ik zal het eens bij mijn garage voorleggen of zij op de brug iets kunnen zien. Overigens vandaag geen last gehad met schakelen. Hoe zit de overbrenging eigenlijk, met stangen of kabels?

Pook wordt ongeveer een cm of 2-3 naar beneden getrokken met accelereren.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Stangen

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Ok, kan het zijn door de kantelbeweging van motor/ bak dat de stangen uit hun positie worden gedrukt? Ik doel hiermee op een zelfde probleem wat ook eens bij Weeler Dealers (Discovery Channel) langskwam bij een Peugeot 205 GTI. Ook hier was het probleem met schakelen.

Vandaag was het weer zover. Kreeg met geen mogelijkheid de achteruit ingeschakeld.

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Update.

Ben bij de dealer geweest. Vandaag paar keer langs de kant gestaan wegens het niet kunnen inleggen van de versnellingen. Uiteindelijk toch weer de weg opgekunt en meteen doorgereden. Ze hebben het schakelmechaniscme losgehaald en bekeken. Verder wat smeerpunten ingevet. Vooralsnog lijkt het weer goed te gaan, al voelt de bak op sommige punten nog wat zwaar aan. Verder blijft het vreemd dat de pook zover naar beneden wordt getrokken bij acceleratie. Dealer zei dat dit normaal was (reactiestang aan blok?).

Mocht het nu weer voorkomen, dan adviseerd men mij het schakelmechanisme te vervangen (à € 450,-).

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat is eigenlijk de afstand dat de pook naar beneden word getrokken?????

Zijn de motorsteunen ook nagekeken???

Ton

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

[quote=Shadowranger]Pook wordt ongeveer een cm of 2-3 naar beneden getrokken met accelereren.[/quote]
Motorsteunen waren in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.