Opel Corsa 2012: 1 van de 3 achterlichten brand niet. 5-6 Volt

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: A12XER, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Beste Lezers,

Van mijn linker achterlicht brand een van de drie lampjes niet, (bovenste lamp)(lampjes van de verlichting) de bovenste heeft een gloeidraad, de andere twee lampjes in het midden branden wel, dit zijn de gecombineerde rem en licht. (twee gloeidraden) Ik meet slechts een waarde van 5-6 volt in mijn bovenste lamp, de middelste hebben wel 12 volt. Wat kan hiervan de oorzaak zijn dat ik geen 12 volt heb? Of is dit misschien een bekend probleem? De rechterlamp is wel in orde, branden alle drie. Alvast mijn dank voor eventuele reacties

wil12012

Geplaatst door wil12012 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Monteur Senior (935), 1 jaar geleden

meet jij 5-6 volt op je lamp of daadwerkelijk in de stekker?

wil12012 (0), 1 jaar geleden

Okay, alvast bedankt. Ik zal zeggen dat ik het niet meer zeker weet of ik ook in de stekker gemeten heb maar waarschijnlijk wel, zodra ik even tijd heb meet ik opnieuw, waarschijnlijk maandag pas. Nogmaals dank.

wil12012 (0), 1 jaar geleden

Beste Monteur Senior, ja ik heb ik de stekker ook maar iets van 5-6 volt, terwijl die andere 12 volt hebben. Begin mij al af te vragen of het niet in het kastje zit wat ik heb moeten aansluiten ivm de trekhaak. Zodra ik tijd heb koppel ik dat eens los.

Monteur Senior (935), 1 jaar geleden

dat zou inderdaadweleens aan een kastje kunnen liggen,wat je nog even kunt meten of het de plus of massa is dat slecht is,je steekt een pinnetje in de stekker op de plusdraad en het andere houd je ergens op een boutje of zoiets als je dan 12 volt meet is de aanvoer goed,en kun je er eventueel een massadraadje aan koppelen

wil12012 (0), 1 jaar geleden

Monteur Senior, Ik heb al een andere massadraad gelegd om dat uit te sluiten, er staat echt mar 5-+6 volt op de draad-stekker. Ik zal de draden van het kastje eens loskoppelen. Bedankt voor uw reaqctie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php