Opel Astra: 1.7 dti stotteren

Bouwjaar: 2000

ik heb sinds vorige week last van stotteren vooral als ie koud is en het valt me nu op dat bij een constante snelheid op de snelweg (120km) dat ie af en toe ook even stottert er brand geen lampje op me dasboard.dealer of heeft iemand een idee

barry828

Geplaatst door barry828 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

barry828 (0), 19 jaar geleden

daarbij moet zeggen dat ik wel twee weken geleden me tank zo goed als leeg gereden heb dus weet niet of het lucht kan ofdat het systeem zichzelf ontlucht?????
mvg barry

Al-Coda (0), 19 jaar geleden

Hoi Barry,

Ook ik heb eens de brandstoftank van mijn Astra 1.7 dti geheel leeggereden. Sindsdien heb ook ik last van een stotterende auto.

Dit stotteren gebeurt voornamelijk op een moment dat ik geen extra gas geef en ook geen gas terug neem.
Dus bij een constante snelheid (maakt niet echt uit welke snelheid) heb ik dezelfde problemen.

Ik denk dus dat het inderdaad iets met het (bijna)leegrijden van de brandstoftank te maken heeft.

Ik heb meerdere malen geprobeerd om zo'n toevoeging (om het systeem te reinigen) in de tank te gooien, maar dit heeft helaas niet geholpen.

Heb jij overigens ook problemen met het optrekken van de auto?
Is jouw Astra 1.7 DTI ook zo vreselijk traag onder de 2000 RPM?

Gr,

Al-Coda

Daneron (0), 19 jaar geleden

Brandstof-filter vernieuwen en ontluchten. Bij het leegrijden van de tank kan er vuil meekomen wat zich ophoopt in het filter.

barry828 (0), 19 jaar geleden

hallo al-coda

de mijne is ook verschrikkelijk traag. die auto is wat mij bereft een gevaar op de weg wat betreft optrekken boven de 2000rpm dan wil ie wel.maar wil nu eerst van het stotteren af is ook precies hetzelfde zoals jij omschrijft.en wat het ontluchten betreft ik dacht dat die auto zichzelf ontluchte.ofheb ik dat mis??????


mvg barry

Al-Coda (0), 19 jaar geleden

Hoi Barry,

De auto is inderdaad gevaarlijk traag onder de 2000 RPM.
Daarna gaat ie er als een speer vandoor. erg typisch!

Het ontluchten gebeurt inderdaad automatisch, maar bij het (bijna) leegrijden van de brandstoftank komt er altijd vuil mee in de leidingen en het brandstof filter, dus daar zal het stotter probleem in zitten.

gr,

al-coda

barry828 (0), 19 jaar geleden

ik heb het diesel filter vervangen en zg tot mijn verbazing op de bodem van het reservoir waar jet filter in moet wat ijzervijzel liggen ik denk dat dat het probleem is.nu de vraag waar komt dit vandaan en kan het kwaad of kan ik gewoon zo doorrijden want begin nu wel gek van die auto te worden iedere week is er wat!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.