Opel Astra: 17diesel houd in

Bouwjaar: 1993

heb n 1.7diesel hier staan die inhoud tijdens continu snelheid.
lijkt dan net of ie maar op 3 cil loopt(zelfde gevoel als bij een benzine motor die een bougie kabel stuk heeft) plotseling schiet hij vooruit en trekt ie n stuk beter,maar dat is voor korte duur. hij houd daarna weer in en trekt slecht. heb de luchtfilter/aanzuiging gecontrolleerd en gekeken of t brandstofsysteem geen valse lucht aanzuigt. moet ik het probleem bij de injectoren zoeken of ligt t aan de pomp. (de filter is ook vervangen)wie heeft hier ervaring mee of kan mij helpen? opeltje misschien? vast bedankt
grt. mark

mark7265

Geplaatst door mark7265 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

is er niet een verstuiver kapot dat die bij een te lage brandstof druk al open springt? want dan loopt er diesel in in plaats dat het verstuift wort en dan ontbrand hij op een gegeven moment en trekt hij wel.

gr tijne

mark7265 (0), 19 jaar geleden

volgens mij niet,hij loopt stationair prima. hij doet t alleen als er vermogen gevraagd word en bij constante snelheid. zou de egr soms blijven hangen?
grt.mark

tijne (0), 19 jaar geleden

ja moet je hem schoonmaken dat kan nooit kwaat natuurlijk.

gr tijne

mark7265 (0), 19 jaar geleden

egr afgedopt,maar probleem deed zich nog steeds voor. na een flink stuk gereden te hebben op de autobaan liep ie perfect.
zal toch eens injector/diesel cleaner proberen. hoop dat dat helpt

Ronald3871 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo,

Deze motoren ( isuzu ) hebben nog al eens last
van inzakkende klepzetels. ( ja, ook een diesel )
Misschien lekkagetest of compressietest uitvoeren.
Groetjes
Bert

mark7265 (0), 19 jaar geleden

is geen izuzu is een opel blok c17dr
grt.mark

Motormuis (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat de verstuivers maar testen,
gebeurd meer, in deellast op 3 cilinders lopen.
maakt ie dan geen nagelend geluid?

mark7265 (0), 19 jaar geleden

nee niet dat ik gehoord heb,je hoort de motor in de auto nauwelijks lopen dus t zou best kunnen dat ie wel doet. zal de verstuivers volgende week laten testen.
ik laat wel effe wat horen grt. mark

chucky1720 (0), 19 jaar geleden

Heb al 5 jaar probleem ,astra y17dit,met optrekken.
Eerst injectors vervangen dan luchtmassameter dan Egr-klep en nog veranderde niets aan optrekken wagen.Enkel als men het luchtdampje van de Egr-klep haalde, veranderde auto in een bom.
Momenteel wagen terug binnen in garage voor zelfde probleem en Opel Belgium kan zogezegd niet helpen!? Etac Duitsland(Opel) kent dit probleem ook niet.Wel na 5 jaar en 189000km ben ik het beu en zal dit via de pers en eventueel via een consumentenprogramma moeten uitgevochten worden aangezien dat er hier heel veel mensen met hetzelfde probleem zitten!!
Problemen bundelen jongens = WE GO FOR IT !!!!!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.