Opel Astra:

Bouwjaar: 2005

wie kan mij helpen??
ik heb een opel astra 1.7dti. probleem = soms tijdens het rijden brand het waarschuwingslampje in de dashbord (ga langs garage) en merk ik dat hij niet meer goed optrekt als het ware een beetje inhoud. als ik de motor uit doe en weer start is het lampje uit en trekt hij weer goed op als er nooit iets was, heel vreemd. wel moet ik zeggen dat mijn airco pas is bijgevuld en sinds kort rijdt met mijn airco aan zou daar iets mee te maken kunnen hebben????????

benny1075

Geplaatst door benny1075 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

benny1075 (0), 18 jaar geleden

Sorry bouwjaar is 2002 i.p.v 2005

Gr. Benny

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

nou nee, dat zou het niet mogen zijn.

Laat m eens uitlezen, Foutcodes worden opgeslagen, en gaan er pas uit als hij gereset is.

Willem

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Foutcodes gaan er ook uit na een aantal keer de auto opnieuw gestart te zijn als het storingslampje gedooft is(volgens mijn dealer)

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt, Na 40 (veertig) (sommige systemen zelfs 50 of nog meer) motorstarts wordt de foutmelding verwijderd, maar dit geldt alleen voor die foutmeldingen die bij de nieuwe motorstart niet meer aanwezig zijn, zelfs al brandt het lampje t.g.v. een andere foutmelding. Dus je hebt wel even tijd om naar de dealer te rijden, voordat alles verdwenen is.
Kan inderdaad met airco te maken hebben; fout in airco signalen naar motorcomputer zoals signaal aan/uit of aircodruk.
Nogmaals: laat hem eerst maar eens uitlezen (in dit geval met airco aan).

benny1075 (0), 18 jaar geleden

Oorzaak gevonden. ik heb het laten uitlezen, een slangetje die voor lucht zorgt o.a voor de turbo zat los. monteur bij dealer deed de motorkap open en zag dit meteen 1 min. werk.
Maar mannen in ieder geval bedankt voor jullie meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.