Opel Combo 2006: aanhaalmoment wielen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1300

Hallo,

Omdat ik er nergens specifieke info kan over vinden vraag ik het hier even.
Ik zou dit jaar zelf de wielen vervangen (zomer naar winterbanden) maar ik moet weten op welk aanhaalmoment ik de wielbouten moet aanspannen. Ik heb wel hier en daar iets gevonden van 100Nm of 110Nm maar hoe zit het dan met het aanhaalmoment bij eerste montage en hoe zit dat met het aanhaalmoment dat erbij komt na x-aantal km rijden? Bestaan er specifieke cijfers voor deze stalen velgen R15 met bouten 4x100mm (Combo C tours)?

...en : Is het aangeraden om wat gewoon smeervet aan de schroefdraad van de wielbouten te doen of mag ik dit zeker niet doen?
...en : Mag ik wat gewoon smeervet aan de naaf(opening) doen?

THX!!

mutmong

Geplaatst door mutmong , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

ronny530, 6 jaar geleden

Zonder dollen maar heeft elke automobilist een momentsleutel en smeervet in de auto liggen als die een wiel moet wisselen! dacht het niet. Goed vast zetten en met de wielsleutel met de voet na drukken. Smeervet gebruiken! dit is de eerste keer dat iemand dat oppert.

JagerAutomotive.nl PRO, 6 jaar geleden

Als je weinig of geen technische ervaring heb, is het idd wijzer om een momentsleutel te gebruiken. Het aanhaalmoment is 110Nm.
Als je de wielen eraf hebt kun je met een staalborstel het contactvlak tussen de naaf en velg wat schoonmaken en een beetje kopervet of iets soortgelijks op de naaf aanbrengen. Een klein beetje kopervet aan de bout kan ook geen kwaad en doe ik zelf ook altijd.

bieuwke PRO, 6 jaar geleden

Stalen velgen 110Nm en lichtmetaal 130Nm.Licht invetten van de bouten geen probleem [doe dit al 40 jaar].Op deze manier kan de klant zijn wiel ook loskrijgen als ie met een lekke band langs de snelweg staat.Bij de naafopening gebruik ik keramisch vet [remmenvet].Dat kan wat beter tegen hitte.Ik heb het in mijn verhaal niet over een zware bestelwagen of vrachtwagen.Succes!

mutmong, 6 jaar geleden

Bedankt iedereen! Ik kan altijd wel een momentsleutel lenen en ik zal zorgen dat ik een moersleutel met grote hefboom heb.

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

En dan afdraaien of veel te vast .!!!!!!

jan5047 PRO, 6 jaar geleden

[quote=mutmong]Bedankt iedereen! Ik kan altijd wel een momentsleutel lenen en ik zal zorgen dat ik een moersleutel met grote hefboom heb.[/quote]
.
Minimaal een pijp van 2,50 en dan nog op gaan staan!!!!!!!, nee gewoon met een orginele wielsleutel of kruissleutel goed vastzetten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.