Opel Corsa 2010: Aanhanger verlichting knippert(gloei)

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A13DTE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 70

De aanhanger verlichting knippert. Dit gebeurt met de auto op contact zetten(verlichting schakelaar nog uit). Dit blijft ook hetzelfde na inschakelen verlichting.
Ook op andere aanhanger getest, blijft hetzelfde. De fout zit in de auto.
Trekhaakmodule en 7polige stekker al vervangen.
Massa nagelopen, die is correct aangesloten.
Het normale achterlicht en kentekenverlichting heeft het probleem. Zou de bruine draad moeten zijn. Bij de auto zelf werkt de verlichting probleemloos.

Volgens het boekje moet er een zekeringkast links in de kofferbak moeten zitten boven wielkast maar die is onvindbaar.

Kevinova

Geplaatst door Kevinova (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 3 jaar geleden

De verlichting zit niet op 1 draad , bruin en zwart zijn de kleuren voor links en rechts , sluit eerst de verlichting eens aan zoals het hoort.

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 (305) PRO, 3 jaar geleden

En...werkt het al?

Kevinova (0), 3 jaar geleden

Doordat de Corsa de remlichten in lichtunits zachtjes laat branden bij dimlicht. Komt er een wisselvallige spanning over de bruine draad in de 7polige stekker tussen 3 en 5 volt ten tijde van een stuk lampje(rechter achter remlicht). Wat vreemd is is dat dit ook was bij uitgeschakeld licht en geen contactslot uit. Maar nu geen storing meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.