Opel Vectra: ACC Probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18i 16v

Goedendag.
Ik wou van de week de airco weer eens een keertje proberen maar helaas, hij werd niet koud en ik hoor een soort geluid van ijzer op ijzer, p/m anderhalf jaar geleden dit zelfde probleem gehad en toen heeft de Opel garage er volgens mij een nieuwe condensor op gezet ??? ( is dit een radiateur want die was nieuw zag ik ) wat zou nu weer dit probleem kunnen veroorzaken ???
Ik kan helaas niet terug naar deze opeldealer omdat hij failliet is, in het verleden zijn er ook meerdere stuurhuizen bij mij geplaats door deze garage maar ik heb nog steeds lekkage op me stuurhuis, ik heb in het verleden toen Opel Nederland en G.M. een brief gestuurd met de evt garantie op een stuurhuis ( die moeten toch wel een maand of 6 meegaan ) ik werd doorverwezen naar een andere Opel dealer en die kwam tot de conclusie dat er niet een origineel Opelstuurhuis was gemonteerd, weg garantie en ik had geen poot meer om op te staan, of dat ik als leek weet wat voor stuurhuis ze moeten monteren dit is toch een vertrouwens kwestie wat je heb met een garage.
Op het eerste zou ik graag antwoord willen hebben, en op het tweede ik heb me hart ff kunnen luchten, zo ga je denk ik niet met je klanten om.
mvg Karel

Karel

Geplaatst door Karel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

beste karel,

waarom zet je je airco uit, daar gaan ze alleen maar stuk van, omdat het koude middel dan niet rond wordt gepompt en er dus geen "smeering" is voor rubbers en pomp.

het lijkt mij verstandig als je een airco specialist op zoekt in de buurt. misschien is hij wel leeg.

marc

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=dockedmarc1]beste karel,

waarom zet je je airco uit, daar gaan ze alleen maar stuk van, omdat het koude middel dan niet rond wordt gepompt en er dus geen "smeering" is voor rubbers en pomp.

marc[/quote]
Ben ik niet met je ééns, de meeste problemen ontstaan gewoon door slecht onderhoud/kontrole van het AC systeem, ook door uitvoerende bedrijven die alleen maar geld zien om bij of opnieuw af tevullen en geen deugdelijk advies geven zijn daar schuldig aan. in dit voorbeeld is de condensor vervangen, dan vraag ik: is ook de filter/droger vervangen en olie toegevoegd !!
Als de airco uitstaat draait de compressor niet, is er ook geen smering nodig, in de winter hoef je geen airco aan te hebben ! alleen voor de ramen te ontwasemen (als de temperatuur het toelaat), ramen ontwasemd airco uit!
Wie heeft in de zomer de kachel aan in combi met airco?

Ik begrijp wel waar je naar toe stuurt, dat alles uitdroogt als de airco niet wordt gebruikt dat klopt, dan gaan we over maanden achterelkaar praten en wordt dan aangezet als het pas echt nodig is.

Ijzer op ijzer klinkt niet goed, dit kan de magneetkoppeling of de compressor op het einde van zijn latijn zijn..

Zoals mijn voorganger al zei, laat het AC systeem door een airco specialist kontroleren en gebruik hem niet meer.

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

hoi theo,

ik begrijp van karel (misschien wel verkeerd) dat hij dus de airco een flinke tijd niet heeft gebruikt, en dan droogt alles uit zoals je zelf ook zegt.
ik weet natuurlijk niet of dit het geval is.
in ieder geval is er bij karel iets niet goed en zal hij een goeie specialist moeten zoeken, want wat je zelf al zegt er zijn een hoop prutsers.

ik weet dat bij mercedes tegenwoordig de airco nooit uit gaat, maar altijd 2% meedraait om uitdrogen te voorkomen.

en ja in de winter de airco aan..... ik zet mijn airco nooit uit ook niet in de winter (om dit soort dingen een beetje te voorkomen) , ik denk dat iedereen dat voor zich moet weten.

gr marc

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat weet ik ook niet Marc of de airco voor lange tijd buiten werking is geweest.

Bij Mercedes en o.a Skoda en consorten klopt het dat deze compressors altijd mee draaien ook al staat de airco uit, er zal altijd koudemiddel aanwezig moeten zijn.
Te weinig minder smering en vastlopen doen ze , want deze hebben geen lage druk beveilinging om de compressor uit te schakelen omdat ie altijd mee draait.
Klopt moet ook iedereen voor zijn eigen weten, als het koud genoeg is werken ze toch niet, het advies zal ik ook nooit geven om de airco aan te laten staan in de winter, is tegen mijn principe want een goed werkende ac installatie verbruikt 10 % meer aan brandstof.

Niemand zie je in de winter bij -5 in zń T shirt rondlopen of bij + 28 met de dikke wollen trui, de kachel of cv volop en ramen en deuren open.
Meestal staat dan de verwarming voluit en wordt de ecc ingesteld op 18 graden, de airco draait gewoon voor noppes.

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

je zal in dat geval zeker gelijk hebben theo, jou kennis van deze systemen zal verder gaan als de mijne. ;)

ik hoop voor karel dat het hem niet te veel geld gaat kosten en dat hij goed geadviseerd wordt.

gr marc

Karel (0), 13 jaar geleden

airco is op lekkage getest en bijgevuld en doet het weer.

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je 8 maanden gewacht om de oplossing neer te pennen ! of 8 maanden gewacht om de ac installatie te laten controleren !
Wellicht kunnen we weer een oproep verwachten op 8 april 2011.!!

[quote]Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!![/quote]
Helaas staat er geen datum bij vermeld, om de oplossing te vermelden hoe het is afgelopen ? Maar ga geen 8 maanden later een repley geven of oplossing.
Mosterd na de maaltijd.


Oooh ik zie het al, meneer heeft vandaag 3 x gereageerd op zijn vorige problemen en na een 8 tal maaaanden wordt de oplossing geplaatst ! heeft vandaag een NIEUW topic (probleem) geopend voor de SEAT IBIZA.
M.A.W ik plaats snel de oplossing, of ik krijg een verwijzing naar de on- op geloste vragen door 1 van de moderators.

Sjiek is mich dat.

Hans4040 (390) PRO, 13 jaar geleden

[color=blue]"M.A.W ik plaats snel de oplossing, of ik krijg een verwijzing naar de on- op geloste vragen door 1 van de moderators."[/color]


klopt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.