Opel Meriva: Acceleratie probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y17TD 55Kw (75 pk)

Hallo,ik ben nieuw op deze site,ik ben ten einde raad,ik heb op 24/03/2006 een directiewagen Meriva enjoy motor type Y17TD gekocht,had toen 15000 km op de teller,en nog één jaar garantie,vanbij het begin had ik rond +/- 2200 toeren een gevoel van hapering stutteren in elke versnelling op hetzelfde toerental ,bij meer gas te geven stutterde en haperde de motor, is zeer gevaarlijk als men iemand moet voorbijsteken de moter blijft gewoon haperen, eens in hoger toertal was het probleem weg,dus het had duidelijk met het toerental te maken,de garage heeft met toen doen geloven dat dat een voorkomend fenomeen was maar geen gebrek van Opel,"boef" en ik stond daar, ik zo goed als ik was,heb die mensen maar gelooft,maar dat probleem verergerde met de jaren,heb intussen al 67000 km op de teller.
Nu,eind oktober heb ik mijn wagen naar 90 pk laten opdrijven door een erkend bedrijf (Heinz performence),en het probleem is gewoonweg verdubbeld,ik terug naar mijn Opel garage,laten uitlezen
en terug zoals atijd niets gevonden,Uw wagen is prima in orde met als mededelinging dat ze me binnen drie-tal dagen gingen opbellen om eens een test te doen met een nieuwe stuurdoos(1500 € + plaatsing)maar ik had wel een factuur van 123 € te betalen,en ik wacht nog altijd op een telefoontje.
Ik heb toen onmiddelijk zelf enkele andere dealers opgebeld met mijn probleem,en die antwoorden me,dat dit een gekend probleem was bij het type motor Y17TD van Opel,en niet te verhelpen was,ze zeiden me ook dat er van dergelijke motoren niet zoveel van geproduceerd waren,wegens dat probleem.
Intussen heb ik Opel rechtstreeks gekontakteerd met mijn probleem,die hebben me voorgesteld om bij een grotere dealer te gaan met meer achtergrond ervaring,ze waren wel zo vriendelijk om mijn klacht als serieus te beschouwen en een dossier op te stellen.
Dat heb ik ook gedaan,één dag in de garage om te testen + de software na te kijken,weeral niets gevonden,moest hem dan 4 dagen binnendoen,ze gingen de injectoren demonteren en laten testen bij Bosch,de test heeft uit gewezen dat alles in orde was,ik heb wel nog niets hoeven te betalen omdat er niets is gevonden,en die garage wist ook van dat probleem,ze gingen zelf met Opel onderhandelen.
Ik heb dan daags nadien naar Opel gebeld,met als vermelding dat er aan het probleem,sorry zegt Opel een fenomeen is dat,geen Opel gebrek,maar niets is veranderd,dus intussen zit ik wel met een peperdure rekening voor al het wek dat er is aangedaan geweest,mensen van Opel garages zullen dat beamen.
MIJN VRAAG IS,zijn er nog mensen met dat probleem dat door Opel wel bekend is maar waar men niets kan aan doen,en heeft Opel stappen ondernomen(terugbetaling bvb) om al de onnodige kosten te laten doen.En een voorstel te doen want zo blijven reiden is zeer gevaarlijk,
Dank,bij voorbaat
Zorca

opasomas

Geplaatst door opasomas (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

IK HEB GEEN OPLOSSING VOOR U maar ik zie dat u garantie heeft weet niet of dit een opel garantie betreft
maar lijkt mij dat het opgelost moet worden of een andere auto met eventueel een betaling voor de gereden kilometers ,
uwerzijds anders de auto laten keuren door een keurings instantie zoals hier in nl de anwb of .die zullen ze ook in belgie hebben de dekra
dat zijn instantie,s die ook door de opel wel seriues genomen worden en je hebt een rapport waar je op terug kunt vallen
bij een eventueel geschil.
mvg willem2

opasomas (0), 14 jaar geleden

Dank U Willem voor de snelle reactie,ik zal hier in Belgie eens zoeken naar bepaalde instancies,die betrouwbaar klinken en waarmee ik Opel het probleem wit op zwart kan overtuigen dat er IETS moet gebeuren.
Gr,Jaak

opasomas (0), 14 jaar geleden

HALLO,IK ZOU OOK GRAAG VAN ENKELE PROFESSIONELS te horen krijgen of zij van dit probleem op de hoogte zijn,en of er werkelijk niets aan te doen is,wat ik vergeten te zeggen heb,is,dat het acceleratieprobleem zich enkel voordoet bij warme motor,als hij nog niet opgewarmd is rijd hij goed,nu bij 90 PK ligt het toerental waarbij het stutteren zich voordoet op +/- 2800 tr/min.
Het volgende gebeurd in 2de versn.aan 40 km/u. in 3de versn.aan 60 km/u. in 4de versn.aan 80 km/u en tenslotte in 5de versn.aan 100 km/u.bij deze snelheid schakelt men normaal over naar een hogere versnelling ,en valt mijn juist in dat acceleratie gat,bij plank gas te geven reageert hij de eerste 4à5 seconden totaal niet hij twijfeld,stutterd, hapert of hoe U het ook noemt,en plots springt hij vooruit,(juist alsof mijn een duw in de rug krijgt)met achter U een zwarte wolk van onverbrande diesel,dat is zeer hinderlijk(en gevaarlijk) als mijn een voertuig wil voorbijsteken door die hapering.Ik heb vandaag nog eens goed getest vandaar dit bericht.
Gr.Jaak

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Problemcar is een site voor het met elkaar oplossen van TECHNISCHE problemen, in uw geval zijn er schijnbaar niet meer gevallen bekend, en hoewel u beweerd dat de opel specialisten hier mee bekend zijn, heeft enig speurwerk op internet mij niet aangetoond dat deze motor, die ook in bijv de opel astra is geplaatst, vaak seconden lang zou inhouden en stotteren.
Om een verder zinloze discussie over rijgedrag/ motorgedrag, schuldvraag te voorkomen sluit ik hierbij dit probleem.
In geval van onenigheid met een producent/verkoper is het verstandiger om een consumentensite te benaderen dan wel uw rechtsbijstandverzekering.

gr

Mercury, moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.