Opel Vectra: acculampje brandt en een raar hoog geluid.

Bouwjaar: 1997

Toen ik op een morgen naar mn werk reed was er nog niets aan de hand. Aan het eind van de dag (auto heeft de hele dag in de zon gestaan bij 30 graden) wil ik wegrijden maar merk ik op dat het acculampje brandt en de motor een raar bijgeluid geeft de motor klinkt goed maar het lijkt net of er een riem slipt een vrij hoog geluid... Toen ik de motor uitzette bleef het lampje branden terwijl de auto niet meer op contact stondt. Als ik meer toeren maak brandt het acculampje ook veller... na een stukje gereden te hebben ging het lampje uit en hij is tot nu toe niet weer aangegaan. het geluid is gebleven bij elke snelheid, de opelgarage zei dat het door de hitte kwam en dat de riem slipt reparatie of vervangen was niet nodig. toch vreemd omdat het geluid er nogsteeds is. Wat moet ik doen? ikzelf denk dat de riem aangespannen of vervangen moet worden er zit ook een airco op misschien dat die dit geluid veroorzaakt?

hutreinier

Geplaatst door hutreinier (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschuinlijk komt toch je dynamo er aan...

Hans4040 (320) PRO, 19 jaar geleden

Schakel de airco eens uit en aan , dan hoor je wel of het geluid veranderd.
Zoniet dan kan het de koolborstelbrug zijn , omdat het lampje brandde.
De borstelbrug kan gebroken zijn en zit er een borstel scheef
wat die piep veroorzaakt.
Je kan dit ook controleren door de v-snaar te verwijderen en de motor even te laten lopen (Niet te lang want dan heb je ook geen koeling) weet je meteen of het aan de dynamo ligt.
Succes,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.