Opel Vectra 1.6 16V: Deurvergrendeling rechter portier stuk

Bouwjaar: 1996

Beste mensen,

Sinds deze week merk ik dat mijn rechter portier niet meer open gaat. Ik hoor dat de deurvergrendeling in het portier geen geluid meer maakt als ik de centrale deurvergrendeling bedien. De deur is op geen enkele manier meer open te krijgen. Nu las ik vandaag in dit forum dat ene Flo dit probleem 3 jaar geleden ook heeft gehad.
Hij heeft het opgelost. Ik heb vandaag de bekleding van binnen zover mogelijk los gehaald, en ik kom dan inderdaad bij de unit. Ik heb de stekker losgehaald, en gemeten of daar de juiste spanningen op komen. En die komen er inderdaad op. Dus het lijkt erop dat ook ik een defecte unit in de deur heb. Maar hoe krijg ik die er nu uit, als de deur dicht is ? De schroeven zitten aan de buitenkant van de deur bij het slot, en daar kom je niet bij als de deur dicht is.

Wie o wie kan mij helpen ?

Alvast bedankt

Marc

zoom1

Geplaatst door zoom1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

flo (0), 19 jaar geleden

Geen drie jaar hoor maar hoogstens 3 weken...
Maar goed bij mijn (oudere)Vectra heb ik de deur open weten te krijgen met de welbekende klerenhanger truuk. Oftewel met een stuk dik ijzerdaraad van bovenaf eerst het (witte) plastic beschermkapje weg te prutsen. Je kunt (met bv een zaklantaarn) van bovenaf het mechanisme nu goed bekijken en als je vervolgens begrijpt hoe het werkt kun je het met hetzelfde ijzerdraad handmatig deblokkeren. Voilà deur gaat open en klaar voor demontage en nadere inspectie van het motortje.

Veel plezier, Flo

zoom1 (0), 19 jaar geleden

Hallo Flo,

O ik meen bij jou vraag een datum in 2001 te hebben gezien. Maar goed doet er ook niet toe. Bedankt voor de tip. Ik vermoed dat je bedoelt, dat ik van binnenuit, daar waar ik de bekleding heb weggehaald, dat ik daar dat witte beschermkapje moet weghalen. Ik meen me ook te herinneren daar een wit kapje zit. Moet ik vandaag maar eens proberen, maar ja ik weet niet of het bij mijn vectra (1996) ook zo gaat als bij die van jou. Ik hou je middels dit forum op de hoogte.

Marc

zoom1 (0), 19 jaar geleden

Hallo Flo,

Ben ik weer. Heb net het witte plastik weggehaald, maar ik twijfel of dat witte kapje is wat jij bedoeld. Aan dit wit stuk plastick zit de kabel die naar het deurknopje bij het raam gaat.
Dus het knopje dat je omlaag indrukt om de deur te sluiten.
Dat heb ik nu gedemonteerd. En dan zie ik de handel met oog waar die deurknopkabel in moet. Ik heb daar gefriemeld, en geprutst maar helaas, de vergrendeling laat zich niet deblokkeren :(
Ik heb nu met een paar smalle lange schroevendraaiers geprobeerd.
Ik ga het nog eens pogen met een stukje ijzerdraad of installatiesdraad, daar kom ik misschien wat verder en dieper mee.

Marc

flo (0), 19 jaar geleden

Als het goed is grijpen alle bedieningsmogelijkheden (sleutel, deurknopje, deurgrepen 2x én het motortje) aan op één centraal punt in het mechanisme. Bij mij ziet dit eruit als een rond iets met haken eraan waar de verschillende mechanismen aangrijpen. Het bevindt zich ook enigzins centraal in het slotmechanisme. Door met een stuk ijzerdraag met een haak dit te verdraaien wordt het slot gedeblokkeerd.

zoom1 (0), 19 jaar geleden

Helaas, ik, en ook een goeie vriend van mij hebben afgelopen weekend van alles geprobeerd, maar niks, de deur laat zich niet openen. Is ook onwaarschijnlijk, omdat niet bij het deursluit mechanisme te komen is. Dat zit namelijk achter de zwarte behuizing van de deurvergrendeling.
Dus ik ben eerlijk gezegd ten einde raad. Ik weet het niet meer.

Marc

pauly (0), 19 jaar geleden

hallo kan mij iemand vertellen hoe ik de raam zwengel er af kan krijgen , om bij de centraal deurvergrendeling te komen van de rechter deur welke niet meer werkt ,knopje is alleen met de hand te bedienen

gr P

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.