Opel Agila: achterruitwisser opel agila doet het niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: geen idee

Mijn achteruitwisser doet het niet. Deze heeft het niet gedaan sinds ik de auto een aantal maanden geleden heb gekocht, dus ik ging er vanuit dat het motortje stuk was. Echter afgelopen week sloeg hij opeens spontaal 1 x aan. Daarna niets meer.

Ik heb het motortje gecontroleerd m.b.v. een 12 volts transformator. Als ik die erop aansluit en 'm rond de 11~12 volt zet, doet het motortje het prima.

Daarna heb ik de stroomtoevoer gecontroleerd. Deze is ook goed. Er wordt stroom doorgegeven door de auto (11.nogwat volt voor zover ik dat snel heb kunnen meten).
tussen de kabeltjes van de auto en het motortje zit een aansluitblokje waarin een diode zit. Ik heb de bedrading van de auto even om dit blokje heen laten lopen om te controleren of er dan wel iets zou gebeuren (misschien kapotte diode of zo), maar helaas, ook dan doet eea het niet.

Mijn voorlopige conclusie is dat er op de 1 of andere manier te weinig stroom naar het motortje komt, of wel genoeg volt, maar te weinig ampere of zoiets....
Alle overige elektrische dingen werken goed. Zo ook de achterruitverwarming en de sproeivloeistof achter (komt vlgns mij allemaal zo'n beetje vanuit dezelfde kabelboom toch??).

Wie heeft er ideeen wat ik hier mee aan zou kunnen?

groet

nobraininvolved

Geplaatst door nobraininvolved , lid sinds 8 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Kabelboompje tussen klep en dak al gecontroleerd in de rubberen doorvoer ?

ronny530, 8 jaar geleden

Schakelaar defect, aanstuurdraad onderbroken of contactring in de wisserunit defect. Als de unit drie aansluitingen heeft moet er bij het inschakelen even spanning op de stuurdraad komen die de motor in gang zet. Meten is weten, spanning op de stuurdraad aanwezig contactring defect, spanning niet aanwezig draadbreuk of schakelaar defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!