Opel Kadett: achteruitrijlichten doen het niet

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 10S

Kadett sedan 1982.

Ik ben bezig om delen van het elektrische circuit weer te herstellen. Er is nogal wat gerommeld in de zekeringenkast. Achter zekering 6 zitten de achteruitrijlichten, de chokelamp en de carburateurverwarming.
Mijn achteruitrijlichten doen het niet. De schakelaar in de versnellingsbak is goed. Als ik hem in z'n achteruit zet (dus dan is de schakelaar ingedrukt en ik verbind de schakelaar op de versnellingsbak met de pluspool van de accu, dan branden de achteruitrijlichten wel (wel flauw). Wat ik niet snap is dat er zowel op de bobine als bij de verdeelkap bij een onderdrukdoosje een draadje zit wat dan begint te roken. Niet goed lijkt me.
Er moet volgens mij ergens kortsluiting zitten achter zekering 6. De chokelamp heb ik weer aan de praat, via een omleiding. De carburateurverwarming doet het denk ik niet, omdat niets achter zekering 6 het meer deed. Niet dat ik dat merk hoor. De motor draait uitstekend, zomer en winter. Nu vraag ik me af of ik wel carburateurverwarming heb en waar die zit en hoe ik hem kan testen. Ik denk dat dat de boosdoener is die de kortsluiting veroorzaakt. Als ik dat heb verholpen, zouden mijn achteruitrijlichten het ook weer moeten doen.

Omdat de achteruitrijlampen zwak branden bij een rechtstreekse doorverbinding met de accu, moet ik de massaverbinding ook nog even controleren.

Wie kan me helpen bij bovenstaande?

Martijn7427

Geplaatst door Martijn7427 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (990) PRO, 10 jaar geleden

Schakeld de schakelaar geen massa ?

Martijn7427 (0), 10 jaar geleden

Nee, achteruitrijlichten zitten aan massa, volgens het elektrische schema en schakelaar loopt 12 V over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.