Opel Astra 1999: Afstandbediening

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: X18XE1, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Bij deze auto werd de sleutel met afstandbediening gerepareerd. De reparateur stelt de sleutel getest te hebben en dat de sleutel in orde bevonden is, toch reageert de auto niet. Het rode ledje in de sleutel laat zien dat de sleutel bediend wordt. Synchronisatie van de sleutel met de auto is niet mogelijk want de auto reageert in het geheel niet meer op de sleutel hoewel dat voorafgaand aan de reparatie (vanwege slijtage van het omhulsel) wèl het geval was.
Volgens de reparateur zou een reset van het systeem nodig zijn. Is een dergelijke reset uit te voeren zonder specifieke Opel-uitleesapparatuur?

Hempie1

Geplaatst door Hempie1 , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

patrickmk3 PRO, 10 maanden geleden

bijzonder normaal gesproken hoort als ik het zo lees een reparatie van de afstandsbediening waarbij alleen het hoesje vervangen is geen invloed te hebben op de werking van de afstandsbediening.
dan is er toch meer gebeurt.
wat moet gebeuren is de sleutel controleren en daarna eventueel opnieuw inleren.
dit gaat alleen nog lukken als de sleutel niet om wat voorn reden dan ook beschadigd is geraakt.
om dit te doen is wel specifieke apparatuur nodig.
eventueel kan ik je hier mee helpen maar ligt er wel aan of je uit de buurt komt.

    De periode waarin de sleutel niet meer bij de auto is geweest is vrij lang. In de tussentijd zijn de knoppen op die sleutel meermalen gebruikt om te testen. Het schijnt zo te zijn dat dat een negatieve invloed heeft op de communicatie tussen sleutel en auto. Vandaar het advies om een reset van de betreffende ECU uit te voeren. De auto is gestationeerd in St. Geertruid, 6km ten zuidoosten van Maastricht. Ik zou het zeer op prijs stellen want de eigenaar is een Amerikaan, de verloofde van de dochter van mijn partner. Het is voor hem lastig om de juiste wegen te bewandelen aangezien zijn Nederlands nog te wensen over laat! - Hempie1, 10 maanden geleden
    Reset is niet wat er nodig is sleutel moet opnieuw ingeleerd worden met diagnose apparatuur. Ik kan dit wel verzonden alleen je woont nogal ver weg. Zit zelf tussen Apeldoorn en Zwolle. Heb nog even nageken maar er is geen mogelijkheid zonder diagnose apparatuur om de afstandsbediening opnieuw in te leren. Zowel bij een kw82 systeem of een kwpf gaat dit alleen met diagnose apparatuur. - patrickmk3 PRO, 10 maanden geleden
    Verzonden moet staan verzorgen - patrickmk3 PRO, 10 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.