Opel Astra 2016: Vreemd zoemend/fluitend geluid ergens vanuit de aandrijflijn

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B14XFT, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Ik heb sinds kort een Opel Astra K 1.4T met 6 traps volautomaat. Bij het rijden tussen de 45 en 60 km/u is een vreemd zoemend/fluitend geluid hoorbaar dat vanuit de aandrijflijn lijkt te komen. Dit geluid is onafhankelijken van het toerental of de gekozen versnelling. Het geluid verdwijnt grotendeels na het loslaten van het gaspedaal, maar is soms nog hoorbaar wanneer de auto op de motor begint te remmen.

Omdat zelf horen altijd makkelijker is dan een beschrijving heb ik het volgende filmpje gemaakt en op youtube gezet:

https://youtu.be/OW2LKtOSzzw

Ik ben er al mee terug geweest naar de dealer en daar hebben we in ieder geval kunnen uitsluiten dat het de banden zijn, door tijdelijk een andere set te monteren. Maar verder dan dat zijn we niet gekomen. Hun voorlopige conclusie is dat het een "producteigenschap" betreft. Bij een andere Astra 1.4T automaat die zij hadden staan kwam het geluid ook voor, maar dan wel in veel mindere mate.

Hun advies is dus er voorlopig mee door te rijden. Ik heb een jaar garantie op de auto, dus mocht er toch wat kapot gaan dan wordt dat alsnog gerepareerd. Maar ik zou toch graag ook van anderen eens willen horen wat zij er van vinden. Dus bij deze :-)

lennert75

Geplaatst door lennert75 , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

lennert75, 4 maanden geleden

Zou het het differentieel kunnen zijn? Of maakt deze bij een voorwiel aangedreven auto niet dit soort geluiden, wanneer deze slijtage vertoond? Ik lees in ieder geval hier en daar dat geluid eventuele geluiden uit een differentieel afhankelijk is van de belasting (wel of geen gas geven, of remmen op de motor).

Polleyboekelo, 4 maanden geleden

ik zou deze vraag eens stellen in de astra k forum groep op facebook, hier zijn verschillende monteurs aanwezig en veel ervaringen met diverse k modellen.

lennert75, 4 maanden geleden

@Polleyboekelo, bedankt voor je reactie. Ik ga daar zeker even een kijkje nemen en mijn vraag droppen.

Ps. toevallig kwam ik op het volgende engelstalige Astra K forum een post tegen met (volgens mij) precies het probleem/geluid dat ik ook ervaar:

https://www.astrakforums.co.uk/viewtopic...

Ook daar gaan ze er uiteindelijk vanuit dat het een "product eigenschap" is, maar ik blijf het vreemd vinden dat Opel auto's levert die dit soort bijgeluiden waarschijnlijk al af fabriek al hebben.

lennert75, 4 maanden geleden

Op youtube een filmpje gevonden van een Honda Accord V6 automaat met exact hetzelfde geluid. Maar helaas de eigenaar van deze auto heeft ook geen idee wat het is.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPi2fTCY...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.