Opel Astra 2018: Klappend geluid koppeling/versnellingsbak Astra K

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Hallo,

Betreft Opel Astra K 1.4 Turbo benzine.

Wanneer ik met niet-draaiende motor - dus volledig stilstaand - van versnelling verander, dan is dat nogal lawaaierig, dwz dat geeft een klapperig lawaai. Je hoort de bak letterlijk schakelen. Maar haperen doet hij niet.

Wanneer ik met draaiende motor maar nog steeds stilstaand het koppelingspedaal indruk en loslaat, hoor ik ook een kleine klap, laat het een "klakje" noemen. Wanneer de motor niet draait en ik het koppelingspedaal indruk en loslaat, hoor ik helemaal niets.

Onderweg tijdens het rijden met open raam hoor ik ook het klapperig lawaai bij het schakelen en bij het indrukken/loslaten van het koppelingspedaal.

Heeft iemand een gelijkaardige ervaring ? Is dat eigen aan deze versnellingsbak/koppeling of is er weldegelijk iets mis ?
Mvg

5W30

Geplaatst door 5W30 , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Zou haast denken dat je dubbel massa vliegwiel problemen heeft , de auto is nog niet zo oud , rij eens langs de dealer en laat hun eens luisteren , misschien een stukje coulance of zelfs een terug roep actie.

5W30, 11 maanden geleden

Volgens de dealer is het eigen aan de nieuwere aluminiumonderdelen dat deze ietwat van geluid produceren tov de vroegere generatie zogenaamde gegoten onderdelen. Volgens hem is het klapperig geluid dan ook normaal voor deze wagen. Ik volg het in elk geval op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.