Opel Astra Sports Tourer 2012: moterproblemen

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Beste,

Een hele tijd geleden hadden we problemen met onze auto, hij wilde niet meer starten. hij was al eens tijdens het rijden stil gevolgen (lees: het vermogen viel weg). toch thuis gekomen maar de volgende dag niks meer. uiteindelijk is de auto bij de opel dealer beland en die constateerde een defect in de brandstof computer. ze hebben deze vervangen en het probleem leek verholpen te zijn. toch een week later weer problemen, maar nadat ze een oplegger stuurde en ik daar de auto op duwde zei de man , start hem eens en hij starte en ik reed hem erop.. nu 5 maanden later en ruim 5000 km verder weer het zelfde probleem. nu zeggen ze bij een andere opel dealer dat de stekker naar de bobine defect was en deze dus sluiting maakte, soort kabel breuk. dit gejutter bij de bobine heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de bobine helemaal naar de filliestijnen is en men zegt ook de katalysator. ik vermoed dat hier bij de lamdasonde is overleden want dat lijkt mij het enige stukje electronica in de katalysator ( en daar dus ook dat het motomanagment lampje brand.). Daar naast geeft de boordcomputer ook een koelvloeistof melding dat er dus te weinig koelvloeistof aanwezig is, maar de temperatuur blijft goed even als het koelvloeistof pijl. heeft iemand hier mss een idee wat er mis kan zijn??

HanP

Geplaatst door HanP , lid sinds 11 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Tja lastig verhaal zo , bobines gaan vaker kapot bij opel , door misfires of/en slechte verbranding wordt vaak de katalisator gesloopt , en zal er een storing worden aangegeven op de lambdasonde omdat deze buiten zijn werkbereik komt , het klinkt of je de garage niet erg vakkundig vind ?
Sensor of stekker/bedrading in het tankje kunnen defect zijn , dit geeft dan een melding

HanP, 11 maanden geleden

de ene dealer heeft aangegeven dat de andere dealer de computer nooit had hoeve te vervangen aangezien deze niet defect zou zijn geweest

harry4203 PRO, 11 maanden geleden

Tja, achteraf is mooi wonen. zit nu weinig anders op dan bobine te vervangen en de katalysator als deze een fout met betrekking tot vervuiling geeft. koelvloeistofniveausensor gaat regelmatig stuk.

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Dat gebeurt nu eenmaal , wijzen naar elkaar om de aandacht af te leiden , krijgen zij het probleem wel opgelost ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.