Opel Astra 2001: Temperatuursensor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16SE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 62

Goede middag

Ik heb een probleem met de temperatuur van het koelwater . De temperatuurmeter blijf in het onderste gedeelte van de meter en als ik de auto even op zijn huid zit loop de meter naar het midden . Maar dan zak de meter weer terug naar het tweede streepje . Nu wou ik de temperatuursensor even controleren maar waar kan ik deze vinden ?

Ed1979

Geplaatst door Ed1979 , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

Theo Sparenburg, 3 maanden geleden

Wellicht even eerst werking thermostaat controleren door aan de radiateurslangen te voelen.

vr.gr. Theo

    De slangen worden goed warm . En de koelvin slaat ook aan . Van daar dat ik aan de temperatuursensor zit te denken - Ed1979, 3 maanden geleden

Theo Sparenburg, 3 maanden geleden

Ik weet niet hoe het met je kennis zit vandaar, wellicht niet nodig, toch nog even het volgende.
Je eerste verhaal wijst op een thermostaat die open blijft staan. In de opwarmfase van de motor moet één slang warm worden en de andere slang niet tot nauwelijks. Als de thermostaat na een tijdje open gaat wordt de andere slang pas goed warm.

vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.