Opel Astra 2001: Temperatuursensor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16SE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 62

Goede middag

Ik heb een probleem met de temperatuur van het koelwater . De temperatuurmeter blijf in het onderste gedeelte van de meter en als ik de auto even op zijn huid zit loop de meter naar het midden . Maar dan zak de meter weer terug naar het tweede streepje . Nu wou ik de temperatuursensor even controleren maar waar kan ik deze vinden ?

Ed1979

Geplaatst door Ed1979 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Theo Sparenburg (0), 2 jaar geleden

Wellicht even eerst werking thermostaat controleren door aan de radiateurslangen te voelen.

vr.gr. Theo

    De slangen worden goed warm . En de koelvin slaat ook aan . Van daar dat ik aan de temperatuursensor zit te denken - Ed1979 (0), 2 jaar geleden

Theo Sparenburg (0), 2 jaar geleden

Ik weet niet hoe het met je kennis zit vandaar, wellicht niet nodig, toch nog even het volgende.
Je eerste verhaal wijst op een thermostaat die open blijft staan. In de opwarmfase van de motor moet één slang warm worden en de andere slang niet tot nauwelijks. Als de thermostaat na een tijdje open gaat wordt de andere slang pas goed warm.

vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.